Forbrukslån til opp-pussing(Foto: Pixabay)

Undersøkelser fra 2020 viser at norske husholdninger ligger i verdenstoppen i privat gjeld. Over 3 millioner nordmenn har usikret gjeld som de bemanner, noe som tyder på en klar trend for forbrukslån og lignende. 

Hva er forbrukslån?

Det er mange grunner til at forbrukslån har blitt så populært, og kravene til et slikt lån skiller seg ut fra mange andre lån vi kjenner til. Forbrukslån er en type lån som gir deg muligheten til å låne penger uten å angi et spesielt formål. Du kan altså bruke pengene til nesten hva som helst, i motsetning til for eksempel bolig- eller billån, der pengene må gå til et satt formål. Du kan søke forbrukslån på dagen, og det er mange banker som tilbyr denne typen lån. 

Den enkle søknadsprosessen og det store tilbudet gjør det enkelt for forbrukere å søke forbrukslån, og bruke det på det man måtte ønske. Det er nettopp dette som er en av de store fordelene med et slikt lån, men det er viktig å notere seg ulempene også.  Rentene på forbrukslån er vanligvis høyere enn for boliglån eller billån, og avhenger av en rekke faktorer, inkludert låntakers økonomiske situasjon og kredittvurdering.

Dette bruker vi pengene på

Pengene man låner gjennom et forbrukslån kan man bruke på så og si hva som helst, men hva er det folk flest her i landet egentlig bruker det på? Noe av det vi nordmenn bruker forbrukslånet aller mest på, er reiser og opplevelser. Det kan for eksempel lønne seg å bruke pengene slik dersom du vil bestille ferie tidlig, men venter på feriepenger, bonuser eller lignende. I tillegg bruker mange lånet på å finansiere en oppussing og kjøp av hvitevarer, der mange utgifter skal betales på samme tid. 

Klare betalingsplaner

Før du velger å ta opp et forbrukslån, er det enormt viktig at man setter opp en god betalingsplan, og et formål for pengene. Det at man kan søke lån på dagen, og få penger man står fritt til å bruke på det man ønsker kan være en stor fordel, men det kommer også med noen forventinger. Start med å se på din nåværende og fremtidige økonomi, og vurder om et lån passer inn i den. Deretter bør du undersøke det du skal finansiere og se hva det koster, og deretter sette opp budsjett med plass til bemanning av lånet. 

Source: https://forskning.no/ntnu-partner-penger/norske-husholdninger-ligger-i-verdenstoppen-i-privat-gjeld/1770716 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*