Øyas minste bodega: Agustín Cabrera León lager prisvinnende røde- og hvite viner. Det er hardt arbeid, men veldig gøy! sier han. Nå kan du oppdage Kanariøyenes vinhistorie igjennom flere unike vinruter på øygruppa. Kanariøyene har mange prisvinnende og unike viner, spesielt fordi de lages på druer som kun finnes her. Her er fem av de mest populære vinrutene på øygruppa.

Kanariøyene har en lang tradisjon for vindyrking. De første plantasjene dukket opp allerede på 1400-tallet, da de første europeerne slo seg ned på øygruppen. Øyenes mikroklima og dets dramatiske høydeforskjeller gir opphav til øygruppens produksjon av viner med mange unike egenskaper.
Innhøstingssesongen går fra august til oktober og hele året, og nå satser øygruppen spesielt på å fremme vingårdene som destinasjon blant besøkende turister. I denne perioden tilbys det guidede turer og vinsmaking for alle vininteresserte.
Her er fem av vingårdene som kan besøkes på Kanariøyene.
El Níspero på La Palma:
Eufrosina Pérez driver vingården El Níspreo på øya La Palma og er et stort navn innen vinproduksjon på Kanariøyene, kjent for å produsere en av de beste kanariske hvite enkeltdruevinene laget av albillo-druen. Vinene fra La Palma er lagret på eikefat og kommer fra vinstokker dyrket på vulkansk jord. Disse to egenskapene sammen med druesorten gir vinen sin karakteristiske smak.
Bodega Soterana på El Hierro:
Den minste øya på Kanariøyene, El Hierro, har småskala vinproduksjon, men med viner av høy kvalitet. En av de små vingårdene på øya er det familieeide Bodega Soterana, som produserer viner fra druesortene Verijadiego Blanco, Bremajuelo, Uvalillo og Listán Blanco. El Hierros sørvestlige beliggenhet bidrar til friske og mineralrike viner med stor karakter og kompleksitet. Bodega Soterana, som ligger i La Frontera kommune, ønsker besøkende velkommen til blant annet guidede turer i vingården og vinsmaking.
Bodega Vulcano på Lanzarote:
For å beskytte vinstokkene mot sterk havvind, må de lokale vinbøndene på Lanzarote ty til forskjellige metoder. Vingården Bodega Vulcano, for eksempel, planter vinstokkene bak en beskyttende vegg av vulkansk stein. Bodega Vulcano ligger i Tías og er vel verdt et besøk, her kan du nyte de vakre omgivelsene og kjøpe vinen deres i tilhørende gårdsbutikk. 
Tagalguén på La Palma:
Victoria Torres driver vingården Tagalguén på La Palma. Hun lager alle sine viner på en håndverksmessig måte, med spontangjæring og uten kjølekontroll. Vingården følger økologiske prinsipper med en biodynamisk filosofi hvor det kun brukes plantepreparater. Mye av arbeidet ute i vinmarkene gjøres fortsatt for hånd. Hennes største vingård ligger i Fuencaliente og vinene derfra er etterspurt ikke bare i Spania, men også på det internasjonale markedet, som i Japan.
Bodega Comarcal Valle de Güímar på Tenerife:
Den største øya på Kanariøyene og også øya med størst vinproduksjon er Tenerife. En av vingårdene som bør besøkes på øya er Bodega Comarcal Valle de Güímar, som produserer vinen Brumas de Ayosa Malvasía Aromática. Denne vinen tok også med seg Kanariøyenes beste vin 2023 i den offisielle Agrocanarias-konkurransen, en konkurransen arrangeres årlig av Islands Institute for Food Quality (ICCA) og i tillegg til prisen ble seks andre viner produsert av Bodega Comarcal Valle de Güímar premiert.


NFO: Bildene kan benyttes fritt, kred. «Canary Islands Tourism».


Om Kanariøyene og Canary Islands Tourism
Kanariøyene er en spansk øygruppe som ligger i Atlanterhavet og består av åtte øyer – Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma, La Gomera og La Graciosa. Det tar litt under seks timer med direktefly fra Norge til øygruppa, som har en gjennomsnittstemperatur på 19 °C om vinteren og 23 °C om sommeren. Det mangfoldige landskapet på Kanariøyene gjør det til et perfekt reisemål for naturelskere, idrettsutøvere og familier – fra månelandskap på Lanzarote, Spanias høyeste fjell på Tenerife og gylne sanddyner på Gran Canaria til regnskog på El Hierro og La Gomera. Øyene byr på en livlig atmosfære for familier, men også skjulte perler for de som ønsker å oppleve øde strender, trendy musikk- og kunstfestivaler, miljøvennlige boutiquehoteller og unike strandbarer. Øygruppa er også en toppdestinasjon for toppidrettsutøvere og for de som søker sportsopplevelser som golf, sykling, klatring, seiling, surfing og dykking.

Canary Islands Tourism er en offisiell interesseorganisasjon som fremmer forsvarlig turisme på alle Kanariøyene. For mer informasjon, se https://turismodeislascanarias.com/

Vinrankene trives i det varme klimaeet på Lanzarote( Foto: Islas Canarias Tourist Information).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*