Et dødsfall kommer ofte plutselig(Foto: Pixabay)

Mange som er bosatt i Ringerike har behov for å planlegge en begravelse gjennom et begravelsesbyrå i Oslo. Utvalget av begravelsesbyråer er naturligvis ganske mye større i hovedstaden enn i Ringerike, noe som kan gi deg flere valgmuligheter.

Samtidig kan kanskje være noe mer utfordrende å måtte planlegge en begravelse fra Oslo, siden avstanden er større. Hvordan kan du finne et begravelsesbyrå som lever opp til forventningene, og gjennomføre begravelsesplanleggingen enklest mulig?

Hva er beste begravelsesbyrå i Oslo?

Det finnes mange begravelsesbyråer i hovedstaden. Blant de beste finner vi Lavendla begravelsesbyrå Oslo. Dette begravelsesbyrået holder til sentralt i Henrik Ibsens gate, og har kunnskapsrike rådgivere som kan yte rask bistand ved behov.

Lavendla tilbyr hjelp både for deg som ønsker å planlegge bisettelser, begravelser og avskjed uten seremoni. Det er en stadig større andel som velger å arrangere begravelser uten seremoni, så dette er ikke helt uvanlig.

En annen fordel med Lavendla, som nylig etablerte seg i Oslo, er at begravelsesbyrået har en lett tilgjengelig oversikt over priser. Dette gjør det litt enklere for deg å planlegge begravelser på budsjett.

Slik planlegger du en begravelse i Oslo

Dersom du befinner deg i Ringerike og skal planlegge en begravelse via et begravelsesbyrå i Oslo, har du to valgmuligheter. Du kan enten dra til Oslo og planlegge begravelsen ved å besøke begravelsesbyrået, eller du kan planlegge begravelsen på nett.

Uansett hvordan du velger å gå frem, bør du ta hensyn til visse ting i planleggingsfasen. Vi skal her se nærmere på hvordan du planlegger begravelsen, steg for steg.

1. Finn ønsket begravelsesbyrå

Det første du må gjøre, er å finne et begravelsesbyrå som kan hjelpe deg. Dette vil lette prosessen betraktelig, siden byrået kan ta seg av mye av planleggingen for deg.

Et begravelsesbyrå i Oslo kan for eksempel hjelpe med alt fra blomsteroppsatser og valg av lokale til seremonien, til transport og valg av kiste.

Når du skal evaluere et begravelsesbyrå, er det mange ting som bør tas med i betraktningen. Vi skal her liste opp noen av de viktigste tingene å ta hensyn til når du skal velge et begravelsesbyrå i Oslo:

·  Kundeomtaler: Hva sier andre om begravelsesbyrået du vurderer?

·  Pris: Er begravelsesbyrået dyrt, prisgunstig eller midt imellom?

·  Kundeservice: Har begravelsesbyrået gode ordninger for kundestøtte?

·  Mulighet for å motta gode råd: Tilbyr byrået kunderådgivning?

·  Bærekraft: Kan begravelsesbyrået vise til klimavennlige løsninger?

·  Mulighet for å planlegge begravelsen på nett: Om du skal planlegge begravelsen fra Ringerike, er det greit med gode planleggingsmuligheter på nett.

2. Ta hensyn til avdødes ønsker

I noen tilfeller har den avdøde personen fortalt om eller skrevet ned ønsker for sin egen begravelse. Noen mennesker har kanskje ønsker for hvor de skal begraves, eller ønsker om spesifikke gjenstander som skal legges ved i kisten.

Om den avdøde hadde noen slike ønsker, har gjerne eventuell ektefelle eller barn fått vite om dette. Det kan også være at avdøde har oppgitt ønskene i et testament.

3. Fortell begravelsesbyrået om ønskene dine

Enten begravelsen skal planlegges i henhold til dine eller avdødes ønsker, er det viktig å fortelle begravelsesbyrået om de aktuelle ønskene. Er det kanskje spesifikke ønsker for hvordan kisten skal se ut, eller hvor mye begravelsen skal koste?

Det er også mange som ønsker å være med på å velge ut blomsteroppsatser og bårekranser. Du kan også velge ut kiste i samråd med begravelsesbyrå, og bestille gravstein til avdødes gravplass.

Når du snakker med begravelsesbyrået, kan du også få hjelp til å utforme en dødsannonse. Her vil du for eksempel legge inn en hilsen fra de nærmeste, og si noen få ord til den som har gått bort.

Noe planlegging må man altså regne med å ta del i, selv om man får hjelp av et begravelsesbyrå. Men byrået kan heldigvis ta seg av det meste av administrativt arbeid, noe som gjør prosessen enklere for deg som er etterlatt.

·  Budsjett

·  Kiste

·  Bårekrans

·  Blomsteroppsatser

·  Gravstein

·  Dødsannonse

4. Kirkelig eller privat begravelse?

I de fleste tilfeller vil et begravelsesbyrå kunne bistå med planlegging av en begravelse enten den er kirkelig eller om den skal avholdes privat. De siste årene er det mange som har valgt privat fremfor kirkelig begravelse, og det antas at dette skyldes musikkpreferanser.

Når noen skal begraves i kirken, er det nemlig ikke fritt frem hva slags musikk man kan spille av under seremonien. En annen grunn til at noen velger å ha seremonien privat, er at de tilhører trossamfunn utenfor Den norske kirke.

5. Få oversikt over datoer og klokkeslett

Når du har ansvaret for å ta hånd om en begravelse, er det viktig å notere ned alle viktige klokkeslett. Du bør blant annet ha oversikt over når og hvor selve begravelsesseremonien finner sted. Dersom det er urnenedsettelse bør du notere tidspunkt for dette også.

Det kan også være greit å fortelle avdødes venner, bekjente og øvrige familiemedlemmer om tidspunktet. Tidspunktet for begravelsen bør også oppgis i dødsannonsen, slik at alle de som ønsker å ta farvel med avdøde kan gjøre dette.

Skal avdøde begraves i Oslo?

Dersom du ønsker å ordne en begravelse gjennom et begravelsesbyrå basert i Oslo, kan det også hende at den avdøde skal gravlegges i Oslo.

Hvis avdøde bodde i Oslo og hadde store deler av nettverket sitt her, er det kanskje mest naturlig å gravlegges i hovedstaden enn i Ringerike.

Dette vil som regel ikke være noe problem om du likevel planlegger begravelsen gjennom et begravelsesbyrå i Oslo-området.

Konklusjon

Hvis du skal planlegge en begravelse gjennom et begravelsesbyrå i Oslo, men bor i Ringerike, finnes det mange byråer som kan hjelpe deg. Det viktigste er at du velger et begravelsesbyrå som lever opp til dine krav både når det gjelder kvalitet, tilbud og pris.

Finn et begravelsesbyrå i Oslo, og få hjelpen du trenger til å ta et verdig farvel med avdøde.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*