Sentralbanksjef Erkki Liikanen gir bort en månedslønn til flyktninger( Foto: Finlans Bank)
Sentralbanksjef Erkki Liikanen gir bort en månedslønn til flyktninger( Foto: Finlans Bank)

Sentralbanksjef Erkki Liikanen gir bort en månedslønn til flyktninger.  Erkki Liikanen donere en sum lik sin netto månedslønn for å hjelpe flyktningene. Liikanen kunngjorde sin beslutning på Facebook, skriver Hufudstadsbladet i Helsingfors.Men nå vil den finske statsministeren Juha Sipilä bare kristne syriske flyktninger ifølge Nrk.

Liikanen sa at han donerer 10.000 euro gjennom den finske Røde Kors Hunger Day Collection. Han inviterer også andre å bidra. Her kan du lese hva Erkki Liikanen skriver på Facebook.

– Først må vi politiske beslutninger som stormaktene støtter er nødvendig. Dernest må folk bli hjulpet i kriseområder, i nærheten av deres hjem. For det tredje er folk flykter for livet, må vi hjelpe dem som er flyktninger i vårt eget land, skriver Liikanen.

Finsk økonomisk nedtur

Finsk økonomi har rast nedover under den forrige finske regjeringen. Bare hver tiende finne støttet statsminister Alexander Stubbs regjering ifølge TNS Gallup offentliggjort i den finske avisen Helsingin Sanomat i vår. Statsminister Alexander Stubb fra Samlingspartiet falt i popularitet etter at han ble statsminister i fjor sommer. Respondentene har også gitt karakter til president Sauli Niinistö, og åtte av ti anser han for å håndtere sine oppgaver ganske godt eller svært godt. Finland har slitt med lavkonjunktutr og vil ha økonomien tilbake til nivået den lå på før finanskrisen i 2008, og dermed overtok Juha Sipilä fra Centern jobben som statsminister i finland 25. mai 2015.  Nå vil han bare ha kristne syriske flyktninger som Slovakia.

Vil ha kristne flyktninger

Slovakia mottar snart 200 syriske flyktninger fra leirer i Tyrkia, Italia og Hellas. Men nå stiller de krav om at de skal være kristne, ikke muslimer.200 er kvoten Slovakia gikk med på å ta imot da EU fordelte 32.000 syriske flyktninger blant medlemslandene for å avhjelpe krisen i Sør-Europa.Men lenge etter at dette var godtatt, kom de med det nye kravet om at flyktningene ikke skal være muslimer.

– I Slovakia har vi ingen moskeer. Derfor vil vi kun velge kristne, sier Ivan Metik, som er talsmann for Slovakias innenriksdepartement, til Wall Street Journal.  Overfor BBC unnskylder han seg med at Slovakia bare er et transittland, og at ingen ønsker å bli i landet.Slovakias statsminister Robert Fico har uttalt seg enda mer kompromissløst.

– Slovakia er et kristent land, og vi kunne ikke tåle en tilstrømning av 300.000-400.000 muslimske innvandrere som ville begynne å bygge moskeer over hele landet og forsøke å endre vår levemåte, sa han nylig til en østerriksk avis. Slovakia har 5 millioner innbyggere, hvorav 0,2 prosent er muslimer. melder NrK

Statsminister Juha Sipilä vil bare ha kristne flyktninger fra Syria( Foto: Statsrådet.fi)
Statsminister Juha Sipilä vil bare ha kristne flyktninger fra Syria( Foto: Statsrådet.fi)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*