President Joe Biden og EU-leder Ursula vn der Leien vil redusere bruk av russisk gas(Foto; nptander)/Deutsche Welle)

USA og EU-kommisjonen vil engasjere sentrale interessenter, inkludert privat sektor, og distribuere umiddelbare anbefalinger for å redusere den totale etterspørselen etter gass ved å akselerere markedsdistribusjon av rene energitiltak.

Umiddelbare reduksjoner i etterspørselen etter gass kan oppnås gjennom energieffektive løsninger som økende behovsresponsenheter, inkludert smarte termostater, og utplassering av varmepumper. REPowerEU-planen anslår at reduksjoner gjennom energisparing i boliger kan erstatte 15,5 bcm i år og at akselererende vind- og solutbygging kan erstatte 20 bcm i år, og gjennom EUs eksisterende planer som «Fit for 55» bidra til EUs mål om å spare 170 bcm/år innen 2030.

Fremskynder planer

Som globale ledere innen fornybar energi vil USA og EU-kommisjonen arbeide for å fremskynde planlegging og godkjenning av prosjekter for fornybar energi og strategisk energisamarbeid, inkludert på teknologier der vi begge utmerker oss som havvind.
Vi vil fortsette å samarbeide for å fremme produksjon og bruk av rent og fornybart hydrogen for å fortrenge uforminsket fossilt brensel og kutte klimagassutslipp, som vil inkludere både teknologi og støttende infrastruktur, skriver Det Hvire Hus i en pressemelding.USAs president Joe Biden er på tur i Europa etter gårsdagens Nato- og EU-toppmøter. I dag besøker han den polske byen Rzeszow.

Besøker jagerflybase

USAs president Joe Biden skal fredag besøke en by i Polen som ligger nær grensa til Ukraina, opplyser Det hvite hus. Biden blir hilst velkommen av Polens president Andrzej Duda når han kommer til Rzeszow, som ligger rundt 80 kilometer fra grensa til Ukraina. Rzeszow, som ligger på veien mellom Lviv og Krakow, er første stopp for hundretusener av ukrainske flyktninger som kommer til Polen. Biden er på besøk i Europa i forbindelse med krigen i Ukraina. Torsdag deltok han i møter i Nato og med EU i Brussel.Den amerikanske presidenten skal besøke en av NATO`s jagerflybaser i Polen på grensen mot Ukraina

(Oversettelse: Erik Heming)

EU-Kommisjonens president Ursula von der Leyen( Foto: nptanderDeutsche Welle )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*