Visma, Europas ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare, kunngjør at de har investert i Fiscozen, en raskt voksende skyutfordrer i det italienske programvaremarkedet.Italias ledende SaaS-plattform for skatterådgivning kunngjør i disse dager investering fra Visma.

Fiscozens forstyrrende SaaS-plattform forenkler kritiske prosesser som regnskap, elektronisk fakturering og selvangivelse, og låser opp betydelige effektivitetsgevinster for skatterådgivere som betjener mikrobedrifter og enkeltpersonforetak.

«Vi er begeistret over å kunngjøre vår ankomst til Italia ved å investere i Fiscozen. Med sin innovative bruk av teknologi for å gjøre arbeidet mer effektivt og hyggelig for kunder og deres skatterådgivere, er de en perfekt match for Visma. Vi ser frem til å fortsette å vokse og utvikle oss sammen, sier Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

«I vårt oppdrag for å frigjøre millioner av italienske gründere fra byråkrati, er Visma den ideelle partneren. Vår nye investor gir bransjeekspertisen og den finansielle styrke til å styrke våre bestrebelser ytterligere, sier Enrico Mattiazzi, administrerende direktør og medgründer av Fiscozen.

Veksthistorien fortsetter

I løpet av årene har Fiscozen samlet inn 12 millioner euro gjennom 2 finansieringsrunder ledet av United Ventures, et Milano-basert venturekapitalfirma, og Keen Venture Partners, et nederlandsk venturekapitalfond.

Investeringen i Fiscozen markerer Vismas inntreden på det italienske markedet, etter ekspansjonen til land som Spania, Tyskland, Portugal og Frankrike de siste tre årene.

Konsernet består nå av mer enn 180 programvareselskaper i 32 land, som betjener over 1,7 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika, med produkter som spenner over både privat og offentlig sektor.

"Veksthistorien vår fortsetter både i eksisterende og nye markeder, og vi planlegger å utvide vår tilstedeværelse i Italia ytterligere gjennom selektive investeringer som passer Vismas strategiske posisjon", sier Hverven.

Små kunder, store fordeler

Fiscozen støtter enkeltpersonforhandlere, en kundegruppe bestående av nesten 3,7 millioner selvstendig næringsdrivende i Italia, og skatterådgiverne som yter tjenester til dem.

Skatterådgivere som samarbeider med Fiscozen øker produktiviteten betydelig og kan bruke mer tid på å hjelpe kundene sine. Faktisk nyter Fiscozens kunder den raskeste skattehjelpen på markedet, med en gjennomsnittlig chatresponstid på under fem minutter.

– Fra Norden har vi allerede i mange år sett hvordan tilpasning til nye teknologier har pusset opp hele regnskapsbransjen. Alle de manuelle og tidkrevende oppgavene er i ferd med å bli en saga blott, og frigjør tid til mer verdiskapende rådgivningstjenester, og gjør bransjen mer attraktiv for nye talenter. Vi forventer å se samme trend i Kontinental-Europa i løpet av de neste årene, og Visma har som mål å være en pådriver, med våre moderne og brukervennlige skyløsninger, sier Hverven.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 921 57 801

lage.bohren@visma.com

Stian Berg, M&A Director i Visma, +47 922 60 222

stian.berg@visma.com

Riccardo Zilli, markedssjef i Fiscozen, +39 328 178 9872

riccardo.zilli@fiscozen.it

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av virksomhetskritisk skyprogramvare, med en omsetning på 2,4 milliarder euro i 2023, mer enn 15 000 ansatte og 1,7 millioner kunder over hele Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere arbeidet til virksomheter og organisasjoner av alle størrelser, muliggjør vi et mer effektivt og velstående samfunn. Besøk oss på visma.com

Om Fiscozen

Italias ledende programvareløsning for skatterådgivning til enkeltpersonforetak. Fiscozens forstyrrende SaaS-plattform forenkler kritiske prosesser som regnskap, elektronisk fakturering og selvangivelse, og låser opp betydelige effektivitetsgevinster for skatterådgivere som betjener mikrobedrifter og enkeltpersonforetak. Lær mer på fiscozen.it
«Samtidig kan vi bidra til Vismas grunnleggernettverk ved å bringe inn vår visjon utover skyprogramvare. Programvare vil automatisere alle administrative oppgaver og til slutt bli usynlig, noe som frigjør tid for skatterådgivere og deres kunder til å delta i meningsfulle menneskelige samtaler», legger Vito Lomele, medgründer av Fiscozen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*