Konsernsjef Jens Henriksson i Swedbank(Foto: Swedbank)

Nordea, Nordens største bank, Økte inntekter og la frem et høyere driftsresultat for 1. kvartal 2022. Driftsresultatet for første kvartal økte med 6 prosent på årsbasis og beløp seg til 1.114 millioner euro, støttet avreduserte kredittap. Inntektene økte med3 prosent, til tross for et meget sterkt sammenligningskvartal.
Netto renteinntekter økte med 8 prosent og gebyr og netto provisjon med 5 prosent. Netto resultat av varer til virkelig verdi falt med 20 prosent etter en eksepsjonelt sterkt første kvartal 2021. Kostnader møkt med 5 prosent, hovedsakelig på grunn av høyere lovpålagte gebyrer, inkludert økte resolusjonsgebyrer
og den nye svenske bankskatten.

Fortsatt sterk kredittkvalitet. Kredittap og lignende nettoresultatet besto av reverseringer på EUR 12m eller1 poeng i løpet av kvartalet, for å sammenligne med kredittap på 7 poeng i løpet av første kvartal 2021. Det skjønte dekredittapene holdt seg lave, på nivå med det forrigeperioder. Bufferen etter ledelsens vurdering ble beholdt uendret på EUR 610m

SEB fikk et driftsresultat på 7.285 millioner svenske kroner i andre kvartal 2022, ifølge selskapets kvartalsrapport. Det var ventet et driftsresultat på 6.898 millioner svenske kroner, ifølge estimater innhentet av Infront.

Bankens netto renteinntekter ble 7.742 millioner, mot ventet 7.181 millioner kroner. Tapsavsetninger utgjorde 399 millioner kroner i kvartalet, mot ventet 466 millioner kroner.

Selvfølgelig fører inflasjon til at folk får en dårligere økonomi. Men boliglånsgiganten Swedbank tror at svenskene vil klare sine lån.

– Boliglånsmarkedet er stabilt, sier Swedbanks konsernsjef Jens Henriksson.

SEBs driftsresultat for andre kvartal 2022 var på 7,3 milliarder SEK. Egenkapitalavkastningen var 12,3 prosent, med en kapitalbuffer som overstiger statens krav med 480 basispunkter.

– Som en konsekvens av Russlands krig i Ukraina, energikrisen og fortsatte forstyrrelser i verdikjedene, var det fortsatt høy global usikkerhet i andre kvartal. Fortsatt økende globalt inflasjonspress og høyere renter bidro også. Til tross for forverrede makroøkonomiske forhold, rapporterer SEB et sterkt driftsresultat for andre kvartal, muliggjort av vår diversifiserte forretningsmodell, sier Johan Torgeby, SEBs konsernsjef.

God vekst i utlån og innskudd ga rekordinntekter for Handelsbanken i Norge i 2. kvartal 2022. Utlån vokste med 2,4 prosent i kvartalet til 292 milliarder kroner. Tapene er nær null og kundene er fornøyde. – Den gode veksten viser potensialet vårt videre i Norge, sier adm. direktør Arild Andersen i Handelsbanken Norge.  

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*