NATO generalsekretær Jens Stoltenberg og Tysklands kansler Olaf Scholz möttes i Berlin fredag..

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte kansler Olaf Scholz i Berlin fredag ​​(26. april 2024), og takket ham for Tysklands ledende rolle i NATO og dets støtte til Ukraina. «Tyskland gir store bidrag til vår felles sikkerhet,» sa Stoltenberg.
Generalsekretæren ønsket velkommen at Tyskland styrker sin tilstedeværelse i den østlige delen av Alliansen ved å utplassere en brigade til Litauen; dets bidrag til Baltic Air Policing; og det faktum at Tyskland har forpliktet 12.000 soldater til Steadfast Defender, den største NATO-øvelsen siden den kalde krigen. Han berømmet videre kanslerens "historiske og svært viktige Zeitenwende" for å ha ført til store økninger i forsvarsutgifter. "Det faktum at Tyskland nå investerer 2% av BNP i forsvarsspørsmål for alle allierte," sa han.

Tysk ledelse viktig

Stoltenberg pekte også på viktigheten av tysk ledelse når det gjelder støtte til Ukraina, og bemerket at Tyskland er den største europeiske bidragsyteren til militærhjelp. Han takket Tyskland for avgjørelsen om å sende et tredje Patriot-system til Ukraina, og la til: «Jeg tror sterkt på at andre allierte bør følge Tysklands eksempel.» Generalsekretæren ønsket velkommen at andre allierte har trappet opp med nye beslutninger, inkludert USA, Storbritannia og Nederland. "Det er vårt ansvar å gjøre disse bidragene om til leveranser raskt," sa han.

Skjulte russiske aktiviteter

"Vi må også være årvåkne når det gjelder skjulte russiske aktiviteter på tvers av alliansen," sa Stoltenberg. Han bemerket at Tyskland har arrestert personer anklaget for spionasje og sabotasje, og at britiske myndigheter har siktet fem personer i forbindelse med fiendtlig statsaktivitet til fordel for Russland. "NATO-allierte står i full solidaritet med Tyskland og Storbritannia," sa han. Han la til: «slike handlinger er farlige og uakseptable. De vil ikke avskrekke oss fra å gi støtte til Ukraina, og vi koordinerer tett i vårt svar på enhver fiendtlig handling mot NATO-allierte.»

Tidligere fredag ​​møtte generalsekretæren parlamentarikere fra utenrikskomiteen og forsvarskomiteen i den tyske forbundsdagen. Torsdag mottok generalsekretæren Eric M. Warburg-prisen fra Atlantik-Brücke i Berlin. Stoltenberg besøkte også 73 Tactical Air Wing på Laage Air Base, hvor han fløy i en tysk Eurofighter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*