Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, ser med bekymring på trusselvurderingen fra politiet, men er samtidig glad for samarbeid med Økokrim, som har informasjon om at enkelte regnskapsførere tilrettelegger for hvitvasking. Regnskap Norge er glad Økokrim retter fokus mot de få i bransjen som løper de kriminelles ærend, skriver Nordens Nyheter..

I politiets trusselvurdering for 2024 er økonomisk kriminalitet et av områdene som vies oppmerksomhet. Her kommer det frem en bekymring rundt enkelte aktører i regnskapsbransjen.

– Vi støtter Økokrims innsats og oppmerksomhet om bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Parallelt er vi opptatt av å bistå medlemmene våre gjennom bevisstgjøring og deling av kunnskap om hvordan regnskapsbransjen selv kan avdekke og forebygge økonomisk kriminalitet, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Dette er bransjeorganisasjonen for landets statsautoriserte regnskapsførere og regnskapsforetak.

Aale-Hansen har forståelse for at det ikke alltid er lett å skille de få useriøse aktørene fra alle de som driver seriøst.

– Et kvalitetsstempel man kan se etter, er om regnskap er utarbeidet av en statsautorisert regnskapsfører eller ikke. Da kan man være langt sikrere på at både juridisk og etisk regelverk er etterlevd.

Regnskap Norge understreker at statsautoriserte regnskapsførere er underlagt kvalitetskontroll av Finanstilsynet.

– En av våre oppgaver er å utføre kontrollen på vegne av Finanstilsynet overfor våre medlemmer. Kunder som velger regnskapsførere som er medlemmer hos oss, kan være trygge på den juridiske og etiske utførelsen av jobben, understreker Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Regnskapsbransjen har 70 % av norsk næringsliv som sine kunder. Regnskap Norges nær 9 000 medlemmer sitter tett på næringslivet, særlig de små og mellomstore bedriftene (SMB). Det gjør at vi kjenner virksomhetenes utfordringer godt og hva som er viktig for dem.

Regnskap Norge jobber for næringslivets interesser og driver et omfattende kvalitets- og informasjonsarbeid, gir faglig støtte til medlemmene og følger bransjeutviklingen tett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*