Truls Neergaard i Storebrand lanserer bærekraftig eiendomsfond(Foto: Mynewsdesk)

De nordiske landene har overgått den europeiske BNP-veksten de siste 20 årene, og hadde samtidig 16 prosent av volumet for eiendomstransaksjoner. Flere kunder ønsker å investere i hele Norden og fremover ser utsiktene for det nordiske markedet fortsatt lovende ut. Storebrand Asset Managements nye eiendomsfond fokuserer på robuste kontantstrømmer og bærekraftige eiendeler. Storebrand lanserer nå et bærekraftig nordisk eiendomsfond, skriver Nordens Nyheter.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby dette nye fondet til våre institusjonelle kunder. Porteføljen er diversifisert på de nordiske landene, men vi har en moderat overvekt mot hjemmemarkedene Sverige og Norge hvor eiendommer med god beliggenhet og stabile kontantstrømmer er i fokus. For å sikre solid vekst, mener vi at diversifisering er nøkkelen, sier Truls Nergaard, leder for Nordic Real Estate i Storebrand Asset Management.

Fokus på bærekraft
Bærekraft er en integrert del i hele vår eiendomsvirksomhet og forvaltningen av eiendommene. Storebrand Asset Management har en generell sterk bærekraftsrating hos GRESB (Real Estate Sustainability Benchmark).

– Storebrand har vært ledene på bærekraftige investeringer i mer enn 25 år, og vil fortsette å gjøre det fremover også. Eiendom er en sektor med stor innvirkning, og vi har et sterkt fokus på bærekraft, både forhåndsinvesteringer og i den daglige ledelsen. Vi søker systematisk å redusere miljøavtrykket gjennom handlingsplaner i byggefasen, i rehabiliteringsprosjekter og eiendomsforvaltning. Vi overvåker og optimaliserer miljøfaktorer som energi, vann og avfall. Vår ambisjon er å

kundene en robust og attraktiv portefølje både gjennom diversifisering og bærekraft, sier Jan Erik Saugestad, administrerende direktør Storebrand Asset Management.

Solid team
Storebrand Asset Managements eiendomsekspertise er bygget sten for sten gjennom flere tiår. Teamet i Norge og Sverige består av 43 fagpersoner med svært bred og dyp eiendomskompetanse.

– Vi har et meget solid og erfarent team. Sammen har vi gitt våre kunder sterk og jevn avkastning på tvers av en portefølje som nå teller 98 eiendommer i over et tiår, noe vi har som mål å fortsette å gjøre fremover, avslutter Nergaard.

Truls Neergaard og Jan Erik Saugestad lanserer nordisk eiendomsfond(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*