Utenriksminister Anthony Blinken møter Sergej Lavrov i Geneve idag fredag(Foto: Wikipedia Commons)

Utenriksministrene Anthony Blinken og Sergij Lavrov ble fredag enige om at USA skal vurdere og besvare alle Russlands krav i samband med Ukraina-krisen i løpet av neste uke, melder Sveriges Television fredag ettermiddag. Dermed der den første faren for en tredje verdenskrig forelöpig over. Dermed må møtet mellom Lavrov og Blinken betegnes som vellykket, skriver Nordens Nyheter.

Utenriksminister Sergej Lavrov avfeide nok en gang forslaget om at separatistiske pro-russiske krigere på Ukrainas østlige grense mot Russland mottok sine tunge våpen fra Moskva, og kalte dette en «science fiction», ifølge Newsweek. Han insisterte på at den nesten tre år lange innsatsen mot hele Ukrainas militærstyrke ble tilrettelagt av våpen fra gamle sovjetiske våpenlagre i Ukraina. Ukrainas forsvarsdepartement har sagt at Russland må støtte jagerflyene, siden det store antallet stridsvogner og artilleri ikke ligner på det som ville vært i regionen før 2014.

Det amerikanske finansdepartementet har offentliggjort en liste over 210 russiske tjenestemenn og forretningsmenn som kan bli utsatt for sanksjoner som svar på påstått russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Anthony Blinken sier ifølge Associated Press at reaksjonen fra vesten vil bli kraftig dersom Russland invaderer Ukraina.

Navnene på listen er personer som mistenkes for å være nær Putins regjering, og den inkluderer oligarker, embetsmenn og administrerende direktører i statlige selskaper.

Den svært etterlengtede listen har blitt mye kritisert i Russland for å ha etterfulgt Forbes’ rikeste russerliste og Kremls offentlig tilgjengelige oversikt over topptjenestemenn.

Utenriksminister Sergei Lavrov påkalte fredag ​​en dansende metafor for å beskrive Russlands syn på dets bilaterale forhold til USA.

Lavrov henvendte seg nylig til førsteårsstudenter ved MGIMO-universitetet, hvor mange av Russlands diplomater og etterretningsoffiserer er opplært, og sa at Moskva ønsket å reparere båndene med Washington.

«Vi ønsker oppriktig at den politiske atmosfæren skal normaliseres,» sa han i en tale som ble sendt direkte på YouTube. «Men, som du vet, tar det to til tango, og så langt har vi sett våre amerikanske partnere utføre en individuell breakdance gang på gang.»

Lavrov kom med sine kommentarer en dag etter at det amerikanske utenriksdepartementet ga en frist 2. september for det russiske konsulatet i San Francisco til å stenge dørene. Aktiviteter ved konsulære annekser i Washington D.C. og New York må også trappes ned, heter det i kunngjøringen.

På fredag ​​sa konsulatet i San Francisco at det ville stoppe operasjonen en dag for tidlig.

En uttalelse fra utenriksdepartementet publisert torsdag sa at Russland først ville «gjennomgå» USAs trekk før de kunngjorde sitt eget svar.

I en tale til MGIMO-studenter sa Lavrov at Russland «selvfølgelig ville være tøff i sitt svar» på det han kalte «skadelige handlinger diktert kun av ønsket om å ødelegge forholdet vårt til USA, skriver Moscow Times.

Den amerikanske utenriksministeren holdt en ganske dyster tale om Ukraina-konflikten under sitt besøk i Berlin i går ettermiddag.

Antony Blinken understreket at et splittet Europa slik det var under den kalde krigen, kan komme tilbake hvis Russland angriper Ukraina, skriver Nrk.

Etter møtet fredag mellom den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken og hans russiske motpart Sergej Lavrov, skriver VG at Russland ikke har noen planer om å angripe Ukraina. Blinken omtaler samtalen som nyttig,.

Utenriksminister Sergej Lavrov fotografert av Kremlin Press Service.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*