Norges nasjonaldikter Henrik Ibsen bodde 27 år i utlandet för han kom hjem til Arbiens gate i Kristiania for å dö. Nå er den gamle institusjonen i Roma i ökonomisk krise og er i ferd med å gå konkurs. Vi offentliggjör her et brev fra styret i Circolo Scandinavo, som ligger mellom Vatikanet og Campo di Fiori i Roma. Nå må Sparebankstiftelsen DnB eller NBIM(Oljefondetv/Nicolai Tangen)redde denne eldgamle norske kulturinstitusjonen i Italias hovedstad. 

Her fölger Romerbrevet oversatt av Erik Heming:

Kjære tidligere, nåværende og potensielle medlemmer av Circolo Scandinavo. Vi minner om at problemene omkring Den skandinaviske foreningen i Roma slett ikke er over. Det har ikke vært noen vesentlig bedring i økonomien vår siden forrige gang vi kontaktet redaksjonene i Norden. Vi venter nå på svar fra Nordisk ministerråd og andre fond om deres fremtidige finansieringsplaner. Inntil da kan ikke artist-in-residence-programmet åpnes. For å holde oss flytende har vi også måttet åpne boligen for lærde og leietakere som kontakter oss via de andre internasjonale akademiene og institusjonene i Roma.

Meld deg inn!

En annen måte å hjelpe på er også å registrere deg for medlemskap. En liten kostnad for deg er stor for oss, og det er en maktdemonstrasjon i seg selv å ha mange aktive medlemmer. Hvis du er interessert i å registrere deg for en, kan du finne lenken her og også noen rabatter tilgjengelig for medlemmer. https://www.circoloscandinavo.it/membership-1/sign-up-as-member/

Det er generalforsamling 29. april 2024. All tilleggsinformasjon finner du på siden vår. https://www.circoloscandinavo.it/info/general-assembly/ Du kan også sende forslag og spørsmål til denne e-postadressen assistant.circolo@gmail.com.

Vi håper denne e-posten når deg i solfylt vårvær og at du fortsetter å kjempe for Circolo Scandinavos overlevelse, akkurat som vi er.

Vennlig hilsen, direktøren, assistenten og styret i Circolo Scandinavo i Roma i Italia.

Sparebankstiftelsen DnB

Sparebankstiftelsen DNB tildeler nå 388,5 millioner kroner for å utvikle Amediastiftelsen som en selvstendig, allmennyttig stiftelse som blant annet kan støtte journalistikk og medieutvikling i norsk regi.André Støylen blir i løpet av våren daglig leder i Amediastiftelsen på heltid. Adm. direktör i NBIM, eller oljefondet som vi kaller det, er fotografert av Norges Banks Investment Managament,

Henrik Ibsen er fotografert av den Nationale Scenne på attenhundretallet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*