Stavanger 06.09.23 – Antler er den mest aktive investoren i tidligfase teknologiselskaper i Europa. Nå hentes Nordic Fund II for å styrke gründerprogrammene i Norden på klima og bærekraft – hvor Nysnø investerer blant annet sammen med Ferd Impact, Vækstfonden og Formue.

Antler stimulerer nye selskaper til å etableres gjennom deres skreddersydde program for ambisiøse gründerspirer, og investerer i de mest lovende. Siden oppstarten av det første Norden-fondet i 2019 har Antler investert i 140 selskaper på tvers av Norge, Sverige og Danmark. Over 50% av disse selskapene bidrar til å løse globale klima- og bærekraftsutfordringer. Antler Nordic Fund II vil fortsette å akselerere fremveksten av klimateknologiselskaper i Norden.

– Gjennom sitt unike program og nettverk har Antler lyktes med å skape hundrevis av spennende selskaper for videre vekst. Vi ser frem til å være med på den neste reisen med nye teknologiselskaper som vil bidra i kampen mot klimakrisen, sier Investeringsansvarlig Guro Skjæveland.

Siden Antler ble etablert i 2016 har det globale teamet bygget et dynamisk økosystem bestående av over 600 mentorer, eksperter, industriaktører og investorer. Økosystemet betyr at nye, nordiske selskaper har tilgang på ekspertise, erfaring, nettverk og risikokapital. I tillegg bygges det internasjonale broer for raskere, global skalering. Et slikt globalt nettverk for videre skalering vil stimulere et voksende nordisk venturemiljø, og bidra til at flere selskaper kan lykkes i de tidligste fasene.

– Vi ser utover de nordiske grensene når vi rekrutterer gründere til våre program, og flere internasjonale kandidater har flyttet til Norge for å starte et selskap gjennom Antler. Dette setter et internasjonalt preg på Antler og gjør at vi evner å mobilisere et mangfold av talent til Norden. Samtidig som vi bringer selskaper som dannes i Norden ut til det globale markedet for å gjøre en forskjell gjennom målrettede investeringer fra start med Antler Nordic Fund II, sier partner i Antler, Kristian Jul Røsjø.

Nysnø investerer rundt 34 millioner kroner (EUR 3 mill) i Antler Nordic Fund II.

Om Antler:

Antler er en global tidlig fase investor som inspirerer, muliggjør og investerer i ambisiøse gründere. Antler har aktivitet på tvers av 26 byer og seks kontinent, bla. Austin, Berlin, Bangalore, Jakarta, London, New York, Oslo, Singapore og Sydney. Det globale økosystemet av gründere og nettverket rundt Antler er helt unikt, og som gründerteamene dannet i Antler-programmene kan dra nytte av. Per i dag har Antler bidratt til at over 700 selskap har blitt etablert, og som tilbyr banebrytende løsninger på tvers av alle industrier. Antler har som mål å støtte mer enn 6000 selskap innen 2030. www.antler.co

Kontaktpersoner:   

Nysnø – Guro Skjæveland, Investeringsansvarlig i Nysnø, guro@nysnoinvest.no, +47097195046

Foto: Investeringsdansvarlig Guro Skjæveland fra Nysnø

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*