Norwegian skal lease ti nye Boeing 737 MAX 8(Foto: Norwegian)

Norwegian fortsetter å øke flyflåten, og har inngått avtaler om å lease fly fra AerCap. Ti av flyene er fabrikknye Boeing 737 MAX 8 som leveres i første halvår 2023.

Norwegian har et langvarig samarbeidsforhold til AerCap, verdens største leasingselskap for fly. De signerte leasingavtalene inkluderer også åtte Boeing 737-800 NG som inngår i flåten på 70 fly som vil være i trafikk i løpet av sommeren 2022. Med disse flyene vil Norwegian ha en flåte på 80 fly sommeren 2023.

– Disse flyene vil bidra til at vi når målsettingen om å bygge en større, moderne og mer drivstoffeffektiv flåte. Flåteutvidelsen er viktig når vi skal levere våre produkter og tjenester i et omfattende rutenettverk i Norden og til europeiske destinasjoner, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Boeing 737 MAX 8 har omtrent 14 prosent lavere drivstofforbruk sammenlignet med forrige generasjons fly, og vil bidra til at Norwegian når målet om å redusere sine CO2-utslipp med 45 prosent i 2030 sammenlignet med 2010-nivå.

Norwegian har tidligere kunngjort leasingavtaler som vil øke flåten fra dagens 51 fly til en flåte på 70 til sommeren. Selskapet har mulighet til å erstatte noen av flyene i disse avtalene med tilsvarende kortdistansefly fra Airbus.

Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*