Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian er Norges eneste supergründer idag.( Foto: Norwegian)
Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian er Norges eneste supergründer idag.( Foto: Norwegian)

Norwegian, som nylig kåret til Europas beste lavprisselskap under World Travel Awards på Sardinia, har spart nærmere en og en halv milliard kroner på lavere oljepris. Konsernsjef Bjørn Kjos sier til Nordens Nyheter at den nye utmerkelsen betyr mye for selskapet og dets ansatte og at det er takket være selskapets engasjerte og fantastiske medarbeidere som Norwegian har fått denne prisen. Norwegian beskriver World Travel Awards som «en av reiselivsbransjens mest anerkjente priser». og kåringen er basert på stemmer fra 650.000 representanter fra reiselivsbransjen i løpet av 2014.  Norwegian  har spart vel en  milliard  på lavere oljepris, mens SAS er bundet  av en langsiktig høy pris. Men SAS la nylig  frem  overskudd for forrige  kvartal,  og konsernsjef  Eivind Roald i SAS sier til Aftenposten at han venter  overskudd i konsernet på årsbasis.

Første store seier

Det er første gang selskapet vinner denne prisen, som Kjos tar som en anerkjennelse for både forretningsmodellen og den innsatsen hans ansatte gjør. På tross av Norwegians problemer ifjor ble selskapet likevel kåret til det fjerde beste lavprisselskapet i en kåring fra januar 2014, skriver nettstedet Airline Ratings som står bak kåringen.Foran seg på listen for et år siden hadde Norwegian jetBlue (USA), Jetstar Group (Asia) og Flydubai (Midtøsten/Asia).

Sterk konkurranse

– De fire flyselskapene er klare enere i sine respektive markeder, de har smarte løsninger og leverer god valuta for pengene. Flyselskapene har ikke alltid de laveste prisene, men de leverer nesten alltid best valuta for pengene. Disse flyselskapene åpner stadig nye ruter og bringer reiseopplevelser til millioner som tidligere ikke har hatt råd til å fly, skriver Norweigian i begrunnelsen.

De setter pris på oss

– Det er utrolig hyggelig å få den anerkjennelsen og vi er stolte. Dette er et bevis på at de reisende setter pris på kombinasjonen nye fly og mer miljøvennlige fly, gratis wifi og lave priser. Det å bli kåret til det beste lavprisselskapet i Europa og fjerde best i verden er utrolig gøy, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian, Han sier Norwegian vil jobbe knallhardt for passasjerene fremover, og lover spennende nyheter når vinterprogrammet for neste år lanseres om noen uker. I juni i fjor ble Norwegian kåret til det beste lavprisselskapet i Europa av Skytrax. En av hovedårsakene var at passasjerene var ekstra godt fornøyd med wifi-tilbudet ombord på flyene,

SAS  får problemer

Sjefen for Norges  største  reisebyrå, Rune Feltmani VIA Egencia,  sier til  Aftenposten  at det  kuttes  forretningsreiser  i kjølvvannet av  krisen  i oljeservicenæringen i Norge.  Men SAS venter likevel milliardoverskudd  på årsbasis. Men SAS har et større problem enn Norwegian dersom antall forretningsreiser  reduseres kraftig.   Svensk  økonomi tar seg nå  kraftig opp ifølge  SCB, og vokser sterkt som  amerikansk økonomi.  Dette kan oppveie nedgangen  i forretningsreiser  i Norge for  SAS-konsernet fremover,  skriver Nordens  Nyheter i en analyse.

Konsernsjef Eivind Roald I SAS Norge tror på overskudd på årsbasis for SAS(Foto: Sasgroup.net)
Konsernsjef Eivind Roald I SAS Norge tror på overskudd på årsbasis for SAS(Foto: Sasgroup.net)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*