Espoo, Finland. Nokias økonomiske utsikter for 2023 forutsatte at utestående lisensfornyelser i Nokia Technologies ble stengt. Selskapet forventer å finne en løsning på dette i 2024. Konsernsjef Pekka Lundmark i Nokia skriver dette i en pressemelding. Her er han fotografert av Arno Mikkor for det finske energikonsernet Fortum under en energikonferansen 2017. (EE).

Dette være til fordel for Nokias økonomiske resultater i 2024 (inkludert tilhørende etterbetalinger). Mens det har vært intense forhandlinger mellom de relevante partene og domstoler rundt om i verden, som har gått i Nokias favør, önsker selskapet nå å beskytte verdien av patentporteføljen fremfor å oppnå visse tidsfrister for en løsning. Gitt denne utviklingen kombinert med fortsatt begrenset kundeforbruk i kvartalet, forventer Nokia altså at de ikke vil oppnå forventede økonomiske utsikter for hele året 2023 i forhold til nettoomsetning, sammenlignbar driftsmargin og fri kontantstrøm.

Venter betydelig forbedring

Siden finansperioden ikke er avsluttet – er Nokia er ikke i stand til å gi foreløpige økonomiske resultater og vil rapportere sine økonomiske resultater for fjerde kvartal og hele året 2023 25. januar 2024. Når det gjelder ytelsen i Q4 2023 til dags dato for Nokias nettverksvirksomheter, forventes nettosalget å vise en betydelig forbedring sekvensielt. Kvartalet har vist seg noe mer utfordrende enn forventet gitt pågående kundeforbruksbegrensninger og den nylig kommuniserte kundens kjøpsbeslutning.

Lønnsomheten i Nokias nettverksvirksomhet forventes imidlertid å holde seg solid innenfor de sammenlignbare driftsmarginforutsetningene selskapet tidligere hadde kommunisert. Innenfor sin Nokia Progress Update 12. desember 2023 ga selskapet innledende planleggingsforutsetninger for hver av enhetene i 2024 som forblir uendret. Selskapet har sett klart forbedrede ordretrender i fjerde kvartal, spesielt i Network Infrastructure, som støtter forutsetningene. Nokia vil gi konsernets økonomiske utsikter for 2024 med sine resultater for fjerde kvartal 25. januar 2024. * Nokias nettverksvirksomheter inkluderer nettverksinfrastruktur, mobilnettverk og sky- og nettverkstjenester.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*