Innenriksminister Thomas De Maizere innførte tysk grensekontroll i tråd med Schengen-avtalen mandag kveld( Foto: Bundesregierung.de)
Innenriksminister Thomas De Maizere innførte tysk grensekontroll i tråd med Schengen-avtalen mandag kveld( Foto: Bundesregierung.de)

Tysklands kansler Angela  Merkel ber ber EU-president Donald Tusk kalle sammen de 28 stats- og regjeringssjefene til et nytt krisemøte etter et vanskelig ministermøte mandag om flyktningkrisen. EU-landene klarte ikke å samle enstemmighet om et forslag om å fordele 120.000 asylsøkere landene imellom.

Tyskland innførte nylig grensekontroll i tråd  med  Schengenavtalen,  ifølge den tyske innenriksministeren Thomas  De Maizere.Den store strømmen av flyktninger fra Østerrike og inn i delstaten Bayern sør i Tyskland, gjorde at delstatsregjeringen før helgen ba om hjelp fra det tyske forbundspolitiet. Den tyske innenriksministeren De Maiziere sa søndag at Tyskland er i ferd med å gjeninnføre grensekontroll, mot Østerrike, og en av årsakene er oppsamling av flyktninger på grensen  mellom Serbia og Ungarn.

Mottak er sprengt

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil gi mer krisehjelp til Afrika, øke hjelp til flyktninger og styrke kontrollen av EUs yttergrense. Han vil nå bruke tvang for å få uvillige EU-land til å ta imot flere flyktninger.   Mandag  møtes EUs ministre med ansvar for flyktningespørsmål for å fordele 160.000  flyktninger mellom EU-land. EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker holdt onsdag sin tale til Europaparlamentet i Strasbourg med flyktningekrisen var det dominerende tema, skriver Aftenpostens Alf Ole Ask fra Bryssel. Under talen, som sprengte de fleste tidsrammer ifølge Aftenpostens medarbeider, ble Juncker blant annet avbrutt av en parlamentariker iført en maske med Angela Merkels ansikt ifølge Dagsrevyen, Nrk.

Enorm flyktningestrøm

– Flyktningekrisen vil ikke være over i løpet av kort tid, var Junckers klare beskjed. Derfor vil Kommisjonen ha mer permanente kriseverktøy. I talen ba han medlemslandene om å bli enige om en obligatorisk krisemekanisme for å sprer de asylsøkerne som nå kommer i hopetall til Italia, Hellas og Ungarn til andre land.Han ønsker seg en mer permanent ordning som kan håndtere fremtidige kriser.En frivillig ordning har ikke fungert. Det understreket også Juncker, men akkurat dette har vært meget omstridt i EU. En rekke land avviser at det er EU som skal avgjøre hvor mange flyktninger de skal ta imot. Jean-Claude Junker vil at EU-landene nå deler på 160. 000 flyktninger hovedsaklig fra Midt-Østen, skriver Nordic News.

Krever handling
EUs innenriks- og justisministere møtes til samtaler om flyktningkrisen den 14. september,  skrev Klassekampen  30. august.  Det ekstraordinære møtet holdes på bakgrunn av en felles forespørsel fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia.  I en uttalelse ba de tre landenes innenriksministre om et EU-møte for å finne fram til konkrete løsninger for å håndtere krisen.  De understreket også at det er nødvendig å handle umiddelbart og ba om at det settes opp mottakssentre i Hellas og Italia for å registrere nyankomne. I løpet av årets første sju måneder ankom 340.000 flyktninger og migranter EUs yttergrenser, en økning fra 123.500 samme periode i fjor,  skriver NTB.
Angela Merkel viser generøsistet pg åpenhet i flyktningsespørsmålet( Foto:Bundeskanzleramt)
Angela Merkel viser generøsistet og åpenhet i flyktningsespørsmålet( Foto:Bundeskanzleramt)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*