BackRock-sjef Larry Fink taler på årsmøtet til World Economic Forum i Davos, Sveits.

Styreleder Larry C. Fink skriver i sin styreberetning i det amerikanske investeringsselskapet Black Rock at man har investert 150 milliarder dollars, eller 1500 milliarder kroner i nordisk økonomi. Det er to grupper som kjemper om makten i den sveitsiske banken Credit Suisse, som har fått låne store beløp i den sveitiske nasjonalbanken. Den ene gruppen er arabisk, med to saudi-arabiske og en finansgruppe fra Qatar, mens den andre gruppen er det amerikanske investeringsselskapet BlackRock, som samarbeider med det norske oljefondet, NBIM. com. Oljefondet har investert ti milliarder kroner i Black Rock, skriver Nordens Nyheter.

Styret vårt spiller en avgjørende rolle i vår langsiktige suksess, inkludert gjennomgang av BlackRocks langsiktige strategi og evaluering av risikoene og mulighetene for virksomheten vår. Deres mangfoldige ekspertise og erfaring er med på å veilede firmaet og styrke vår eierstyring, skriver Larry C. Fink i sin årsberetning som styreleder i det amerikanske investeringselskapet BlackRock. For noen år siden eide det norske oljefgondet en majoritetsandel i Black Rock, men er idag nede i en investering på 10 milliarder kroner, med en eierandel på 1,5 prosent.

Vi vurderer sammensetningen av styret vårt nøye for å sikre at det er posisjonert for å være vellykket på lang sikt. Vi er forpliktet til å utvikle styret vårt over tid for å reflektere bredden i vår globale virksomhet og se etter styremedlemmer med en mangfoldig blanding av erfaring og kvalifikasjoner.

-Vi gjør endringer i organisasjoner og lederskap med noen års mellomrom fordi vi tror disse endringene gir store fordeler for våre kunder, våre aksjonærer, vårt firma og for lederne våre selv. Disse endringene holder oss tettere tilkoblet, og de stimulerer til ny tenkning, og hjelper oss å bedre forutse kundenes behov. I 2022 kunngjorde vi at flere av våre seniorledere ville ta nye roller for å forbedre deres mangfold av erfaring, globale perspektiv og med One BlackRock-tilkobling, tillater dem å lede BlackRock til nye høyder, skriver Larry G. Fink i sin årsberetning .
Styreleders brev
Å skrive dette brevet er alltid en mulighet til å reflektere over det siste året og tenke på hva fremtiden kan bringe. Da jeg skrev i fjor, hadde Russland nettopp invadert Ukraina, globaliseringen var i ferd med å skifte, inflasjonen steg og rentene var i ferd med å bevege seg kraftig høyere. Verden sliter fortsatt med mange av disse endringene og markedsvolatiliteten som følger med dem. Jeg er så stolt av hvordan lederteamet vårt veiledet firmaet vårt, leverte for våre kunder, skapte verdier for våre aksjonærer og ga tilbake til lokalsamfunnene våre.

Tro på fremtiden
Min dype tro på kraften i kapitalmarkedene og viktigheten av å være investert i dem er like sterk som den var da vi grunnla BlackRock for 35 år siden. Jeg vet at troen er fast holdt av mine kolleger i BlackRock i alle deler av organisasjonen. Deres forpliktelse til å leve vårt formål, utvikle seg foran kundenes behov og gjøre tilgangen til kapitalmarkedene enklere og rimeligere for mennesker over hele verden, gjør meg utrolig optimistisk for fremtiden, skriver Black Rocks styreformann..

-Jeg har endret måten jeg hører på musikk, men jeg går tilbake til noen spor igjen og igjen. Det samme gjelder når det kommer til temaer jeg tar til orde for på vegne av våre kunder. Jeg bruker stemmen min til å gå inn for BlackRocks kunder, for å oppmuntre folk til å investere med et langsiktig perspektiv og til å snakke ut om risikoer og muligheter som investorer trenger for å navigere. Siden BlackRocks grunnleggelse har vi alltid vært urokkelige i vår forpliktelse til å betjene våre kunder, og ved å gjøre det har vi levert overdimensjonert avkastning til våre aksjonærer, skriver Black Rocks styreleder i sitt brev til aksjonærene. Her følger eierstrukturen i den sveitiske banken Credit Suisse, med kilde i 4-traders.com:

Shareholders Credit Suisse Group AG (CH0012138530)Credit Suisse Group AG (US)
Name Equities %
The Saudi National Bank 395,474,943 9.88%
Qatar Investment Authority (Investment Management) 272,251,995 6.80%
Olayan Europe Ltd. 133,114,464 3.33%
Harris Associates LP 119,664,526 2.99%
The Vanguard Group, Inc. 91,180,497 2.28%
Dodge & Cox 83,128,891 2.08%
Credit Suisse Group AG 78,963,826 1.97%
Silchester International Investors LLP 78,354,507 1.96%
Norges Bank Investment Management 60,086,418 1.50%
Fund Advisors 59,972,026 1.50%
Den arabiske gruppen eier 19,91 prosent mens Black Rock/ NBIM(oljefondet) eier 14,20 prosent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*