I Norge er klassisk musikk veldig populær. Det er sies at nesten halvparten av befolkningen i Norge gjerne lytter til klassisk musikk og orkestermusikk. 

Med fiolinister som Ole Bull og komponister som Edvard Grieg som internasjonale representanter og inspirasjon, er det ikke overraskende at fiolin er et naturlig valg for å lære instrumentalmusikk i Norge.

Noen fordeler ved å velge fiolin som ditt musikkinstrument er å mestre kropp bevegelse og motoriske ferdigheter. Å spille fiolin lærer deg også å beregne styrken og nøyaktigheten av bevegelser, og at de minste detaljene og følelsene er viktige.

Men å finne den rette fiolinen er en prosess som tar tid og studier. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du foretar et kjøp basert på dine behov.

Det finnes mange forskjellige typer fioliner

Når du skal velge et musikalsk instrument, er det ikke riktig å tenke på at én størrelse passer alle. Det må vurderes spesielle detaljer som f.eks størrelsen, type musikk du liker, hvis du vil spille med andre musikere, hvor mye du skal øve, og selvfølgelig prisen du er villig til å betale. Alderen er også viktig: f.eks. en stor fiolin er ikke som en fiolin barn.

En fiolin pris kan også variere avhengig av materiale, buer og typer strenger. En standard fiolin pris for en fiolin barn kan variere fra 1400 til 3000 kroner. 

Når trenger du en stor fiolin?

En stor fiolin passer for voksne og tenåringer som er 13 år gammel.

Alle voksne bruker en fiolin i full størrelse, med unntak av svært små voksne og noen tenåringer som er mer på størrelse med et barn. Disse spillerne vil noen ganger spille med en 3/4 størrelse, selv om de vil få en bedre lyd fra en 7/8 størrelse fiolin.

Hver gang du trenger hjelp til å fikse fiolinen din, konsulter alltid en erfaren luthier.

Hva med en fiolin barn?

En fiolin barn har fysiske begrensninger på grunn av alderen til brukeren sin. Når ungen er ca. 3 år, begynner de med et fiolin barn i 1/8-størrelse som passer for barn på 3-5 år.

Når barna vokser opp er det viktig å fortsette å justere størrelsen på instrumentet sine. Og de vil trenge en stor violin i voksenstørrelse når de blir tenåringer.

Fiolin danner karakteren til en person gjennom daglige øvelser, så ta deg tid til å vurdere hvilken som er den rette for deg, og nyt magien til musikk med den.

Også, ikke glem å teste fioliner og buer før du kjøper.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*