Handelsminister Gao Feng( Foto: China Daily)

President Donald Trump vil ha rentekutt og kvantitative lettelser for å få en økonomisk vekst på fem prosent i USA. Straffetollene kan bli stående og føre til et historisk skifte i amerikansk politikk, skriver Dagens Næringsliv.

-Kina vil pumpe penger inn i systemet sitt og sannsynligvis kutte renten, som alltid, for å kompensere for businessen de mister – og vil miste», skriver USA`s president Donald Trump i en twitter-melding. Aftenposten skriver at Google bryter samarbeidet med det kinesiske -selskapet.

Kraftig tolløkning

Torsdag startet forhandlingsmøtet med Trump og Kinas handelsutsending Liu He i Washington. Men fredag skrudde USA opp tollsatsene på flere kinesiske varer. Dermed er en tolløkning fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar innført.

Kina varsler mottiltak

Det hvite hus varslet torsdag kveld lokal tid at samtalene mellom Kina og USA fortsetter fredag, men tollinnføringen kan skape nye spenninger mellom partene. Kina varsler at de vil komme med «nødvendige mottiltak».

Nye spenninger

vil kunne skape nye spenninger mellom USA og Kina, men samtalene mellom partene skal fortsette fredag. Kina har varslet at de vil komme med «nødvendige mottiltak». Det blir ikke gitt noen opplysninger om hva mottiltakene vil innebære.

President Donald Trump har innført toll(Foto: US Gov)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*