Direktør Thorfinn Hansen i Infortjenester kjøper Sveriges største rådgivningsselskap innen moms og HR. Her fotografert sammen med adm. dir. Kristin Skogen Lund i NHO(Foto: Inforrjenester)
Direktør Thorfinn Hansen i Infortjenester kjøper Sveriges største rådgivningsselskap innen moms og HR. Her fotografert sammen med adm. dir. Kristin Skogen Lund i NHO(Foto: Inforrjenester)

Infotjenester AS i Sarpsborg kjøper Sveriges største selskap innen rådgivning på skatt og lønn Tholin & Larson, skriver selskapet i en pressemelding. Infotjenester som dermed blir Sveriges største selskap innen abonnementsbasert rådgivning, omsetter sammen med sin nye partnere en kvart milliard skandinaviske kroner. Tholin& Larsson ble startet i 1970, og har siden starten et av Sveriges mest anerkjente selskaper for rådgivning innen skatt, lønn, og personal/HR. Gruppen omsetter en kvart milliard kroner og har 185 ansatte i Skandinavia, skriver Nordens Nyheter.

Populære skattekurs

Tholin & Larsson hjelper flere tusen svenske bedrifter med juridiske svar, og deres juridiske råd brukes av både myndigheter og media. Selskapet har også noen av Sveriges mest populære skattekurs med 8.000 personer deltagere fra bedrifter i Norge og Sverige. Feil føring av moms kan få de alvorligste konsekvenser både i Norge og i Sverige. Infotjenesters administrerende direktør Thorfinn Hansen sier Infotjenester sier til Nordens Nyheter at han lenge har hatt samtaler med Tholin&Larsson, med henblikk på kjøp av selskapet og nå er partene altså kommet til enighet.

– Vi ser Tholin& Larsson som den perfekte partner for bistand i samband med eksport, import og vanlige personalsaker personal- og lederspørmål og gruppen kan tilby Skandinavias beste HR-ressurser, fortsetter Thorfinn Hansen.

Tholin & Larsson leverer det meste av sin rådgivning på papir og i form av og permer men Infortjenester har investert kraftig i nettbaserte leveringsplattformer, som Tholin & Larssons kunder nå for tilgang til.

– Vi ser at nettbaserte løsninger skaper bedre kundetilfredshet og større effektivitet hos kundene. Tholin&Larsson har samtidig en meget interessant kundebase for salg av produktkonsepter Personalhåndbøker, lederhåndbøker og litteratur om HR-ressurser, Personal og Ledersystem inngår i produktfamilien. Disse tjenestene har vært drevet opp i et sterkt norsk marked de siste årene., og gjennom etableringen av datterselskapet Stage Competence har Infortjenester erfart at svenske virksomheter anerkjenner og etterspør produktene. Gjennom kjøpet av Tholin&Larsson får den norske gruppen tilgang til et merkenavn og en kundebase som vil gi større tyngde idet videre arbeid, sier Thorfinn Hansen i Infotjenester AS til  Nordens Nyheter til slutt.

Infortjenester AS Etablert 1985
Omsetning 179 millioner kroner (2013)
150 ansatte
Hovedkontor i Sarpsborg
Norge

Fakta Tholin & Larsson AB:Etablert 1970
Omsetning 73 millioner kroner (2013)
35 ansatte
Hovedkontor i Gøteborg

 Drektør Jonas Tholin i det svenske selskapet Tholin & Larsen, som nå er blitt norskeid, og som er spesialister på grensemoms(Foto:  Tholi & Larsson)
Drektør Jonas Tholin i det svenske selskapet Tholin & Larsen, som nå er blitt norskeid, og som er spesialister på grensemoms(Foto: Tholi & Larsson)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*