Handelshøyskolen i Stockholm harfått en historisk donasjon på nesten 0,5 milliarder svenske kroner. House of Innovation (HOI) ved Stockholm School of Economics (SSE) har mottatt en historisk donasjon fra en enkelt giver: SEK 467 millioner fra Erling-Persson Foundation. På bildet ser vi professor Magnus Mähring som har mottatt donnasjonen på vegne av SSE.

Denne sjenerøse donasjonen vil refinansiere House of Innovation, noe som gjør det mulig å fortsette å utvikle forskning i verdensklasse innen innovasjoner, digitalisering og entreprenørskap ved SSE.

Donasjonen, som vil bli tildelt over en tiårsperiode, er avgjørende for SSEs langsiktige satsing på å styrke Stockholms og Sveriges posisjon som et globalt ledende miljø for teknologi- og bærekraftsinnovasjoner.

Erling-Persson Foundation muliggjorde i 2018 en omfattende satsing på etableringen av HOI, som i dag inkluderer Institutt for entreprenørskap, innovasjon og teknologi, åtte forskningssentre og internasjonale forskningssamarbeid, inkludert et samarbeid med University of Cambridge. I tillegg er HOI ansvarlig for to av SSEs masterprogrammer og enkelte kurs for SSE Executive Education og SSEs PhD-programmer. SSE Business Lab, SSEs inkubator, og SSE Ventures, det nye investeringsfondet for startups, er begge en del av HOI.

«Jeg kan ikke engang begynne å uttrykke vår dype takknemlighet for denne historiske donasjonen fra Erling-Persson Foundation. Det er et vitnesbyrd om hvor utrolig langt HOI har kommet de første fem årene. HOI har blitt et av Europas ledende forskningsmiljøer i sitt hovedområder, med forskning og utdanning i verdensklasse. Vi ser med glede og entusiasme frem til å utvikle House of Innovation til et globalt ledende miljø for innovasjon, digitalisering og entreprenørskap,» sier Magnus Mähring, professor og leder av House of Innovation.

Etableringen av HOI har vært medvirkende til at HHS har nådd ambisjonen om å bli en handelshøyskole på globalt nivå. HOIs flerfaglige og forretningssentrerte arbeidsmetoder, internasjonale retnings- og rekrutteringsstrategi og tette samarbeid med næringslivet har bidratt til å styrke SSEs omdømme globalt.

«Det er ganske unikt å motta en avgjørelse signert av Stefan Persson angående en historisk donasjon av denne typen. Siden SSE bare mottar 20 prosent av finansieringen fra staten, er donasjoner av denne typen avgjørende. Med sin fremsynte og sjenerøse finansiering, Erling-Persson Foundation har fornyet SSEs muligheter til å forbedre sin rangering, rekruttere forskere i verdensklasse og styrke svensk konkurranseevne, sier Lars Strannegård, president ved Handelshögskolan i Stockholm.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Hanna Flodmark, direktør for kommunikasjon og markedsføring, Handelshögskolan i StockholmE-post: hanna.flodmark@hhs.se
Mobil: +46 70 689 90 15

Om Handelshøyskolen i Stockholm

Handelshøyskolen i Stockholm er rangert som en topp handelshøyskole i de nordiske og baltiske landene og har et sterkt internasjonalt rykte. Forskning i verdensklasse danner grunnlaget for vårt utdanningstilbud, som inkluderer bachelor-, master-, PhD-, MBA- og Executive Education-programmer. Våre programmer er utviklet i nært samarbeid med næringslivet og forskningsmiljøene, og gir kandidater et betydelig potensial til å oppnå ledende stillinger i bedrifter og andre organisasjoner.

Skolen er akkreditert av EQUIS, som bekrefter at alle dens hovedaktiviteter – undervisning så vel som forskning – holder de høyeste internasjonale standardene. Stockholm School of Economics er også den eneste svenske medlemsinstitusjonen til CEMS og PIM, som er samarbeid mellom topp handelshøyskoler over hele verden, og bidrar til det kvalitetsnivået skolen vår er kjent for.

For mer informasjon om Stockholm School of Economics, vennligst besøk hhs.se.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*