Thorbjørn Magnusson er viseformann i styret i Nodea AB(Foto: Nordea >AB)

Det har vist seg at nordmenn er glade i å ta opp lån. Her i landet er man vant til å ta opp lån om man skal foreta større kjøp som båt, bil eller hytte, men også når man skal studere. Et annet type lån som har blitt populært den siste tiden, er forbrukslån. Dette gir noen helt unike fordeler, og nordmenn har særlig to ting de bruker dette lånet på. 

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån har blitt populært blant nordmenn fordi det gir en større frihet når det kommer til hva man ønsker å bruke pengene sine på. Tar man for eksempel opp et boliglån eller billån, så krever banken at du bruker pengene dine på noen spesifikke ting. Dersom du har et forbrukslån derimot, så kan du selv velge hva du ønsker å bruke pengene dine på. Disse kan man søke om uten å sette noe til sikkerhet, som mange mener gir mer økonomisk frihet. I noen tilfeller kan man til og med låne penger på dagen, som gjør det enkelt å finansiere kjøp. 

Oppussing av hjem 

Hvis det er en ting vi nordmenn er gode på, så er det oppussing. Vi pusser opp for milliarder av kroner, og det er også dette mange forbrukslån går til. En av grunnen til at vi pusser opp så mye, er at det er mange i landet som eier en bolig. Dette gjør mange lystne på å gjøre forandringer i hjemmet, eller å pusse opp for å opprettholde standarden. Oppussing kan være en god investering dersom man skal selge, for å kunne få en bedre pris og for å forsikre at standarden på huset er godt. 

Gode opplevelser 

En annen ting vi er glad i å bruke forbrukslånet på, er opplevelser. Dette kan være reiser eller andre ting man gjerne vil gjøre. Disse kommer typisk rundt ferier, der mange ønsker å bestille tidlig men ikke har råd med en gang. Rett før sommerferien kommer feriepenger, og disse er det smart å bruke dersom man har et forbrukslån å bemanne, som man har brukt på årets ferie. 

Å ta opp et forbrukslån kan være fint for deg som trenger penger med det samme. Husk at alt som lånes skal betales tilbake med renter, og det er viktig at du planlegger tilbakebetalingen din godt, slik at du ikke sitter igjen med for lite penger og uten råd til å betale. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*