Jim Rowan i Volvo Cars sier opp over tusen personer.

Volvo sier opp 1300 ansatte i Sverige. Det melder selskapet i en pressemelding torsdag.

Tiltaket er en del av en større plan om å øke fokus på kostnadsreduksjon og effektivisering. Produksjonslinjejobber ved bilfabrikkene vil ikke bli berørt på dette stadiet, opplyses det til Finansavisen.

– Kostnadstiltakene vi satte i gang i fjor har begynt å gi resultater på noen nøkkelområder, for eksempel materialkostnader, men det er klart at vi må gjøre mer. Økonomisk motvind, økte råvarepriser og økt konkurranse vil sannsynligvis forbli en utfordring for vår bransje en stund sier adm. direktør Jim Rowan i Volvo Cars.

1100 kontorbaserte stillinger sies opp i Volvo Personvognar AB, og etter en nærmere gjennomgang vil ytterligere 200 til miste jobben. Totalt utgjør kuttet omtrent 6 prosent av arbeidsstyrken, og gjelder bare i Sverige.

Volvo vil også gå gjennom og redusere antallet innleide konsulenter og eksterne tjenester.

«Selskapet har lagt klare strategiske ambisjoner for fremtiden, inkludert å øke veksten og bli 100 prosent elektrisk innen 2030, samtidig som den stadig reduserer det totale CO2-fotavtrykket. For å sikre at selskapet leverer disse ambisjonene, vil det ta neste skritt for å sikre en mer effektiv og bærekraftig kostnadsbase for fremtiden», skriver bilselskapet, som nå setter i gang en restrukturering.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*