Styreleder Carl Henric Svanberg i Volvo AB blir trolig børsnotert på Nasdaq Nordic sammen med Geely(Foto: Volvo AB)

Det svenske bilprodusenten Volvo skal trolig på børs, og kan dermed bli den største europeiske noteringen i år, skriver nyhetsbyråetReuters. Oljefondet i Norge har aksjer for nær 13 milliarder kroner i Volvo AB og i Geely Automobile Holdings, børsnotert i Hong Kong, men registrert i skatteparadiset Cayman Islands.

Kilder forteller at bilprodusenten planlegger notering på Stockholm-børsen, og verdsettes til over 200 milliarder kroner. Det statlige norske oljefondet har satset 9,7 milliarder kroner på Volvo AB, med en eierandel på 2,37 prosent. Fondet eier 0,92 prosent i Geely Automobile Holdings, med en investering på 2,6 milliarder norske kroner, der dette selskapet er registert juridisk på Cayman Islands

Det er Goldman Sachs og SEB  som visstnok skal være ansvarlige tilretteleggere. Reuters har ikke lykkes med å få kommentar fra Volvo. 

I 2010 kjøpte kineske Geely Volvo fra Ford, og vurderte i 2018 å notere bilprodusenten, men ombestemte seg. Volvo Trucks har overtatt JMC Heavy Duty Vehicle Co. Ltd., et datterselskap av Jiangling Motors Co. Ltd. I Shanxi i Kina for 1,1 milliarder svenske kroner. Selskapet starter produksjon av Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX trucks i Kina mot slutten av 2022.

Noteringssjefen på Nasdaq Nordic Adam Kostya sier til Dagens Industri at dette kan bli den tyngste noteringen på Stockholbørsen i høst. Grunnlegger av det kinesiske bilkonsernet Geely Holding , Li Shifu, kommer ifølge Dagens Industri til Stockholm. Dermed er det altså to Volvo-selskaper som tar del av børsintroduksjonen, der de kan bli slått sammen til ett. Det gjelder altså Volvo AB og Geely Holding Ltd, skriver Nordens Nyheter.

Styreleder i Geely Automobile Holding Li Shifu skal trolig noteres på Nasdaq Nordic i Stockholm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*