Terje Mjøs er CEO i Visolit(Foto: Twitter)

Visolit har kjøpt IT-selskapet Innovasjon AS, og styrker både sin posisjon i markedet med et kompetent miljø med stor nærhet til sine kunder. – Vi styrker vår posisjon ytterligere geografisk og i vertikalen maritim sektor, og er godt rigget for å hjelpe kundene over til skyen, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs.

Tall fra analyseselskapene viser en økning på opp mot 5-10%  vekst utover opprinnelige vekstprognoser for skyadopsjon, samt  driftstjenester og rådgivning knyttet til  skytjenester.  

-Markedet for skytjenester er i kraftig vekst, både fordi bedrifter for alvor har fått øynene opp for mulighetene i skyen, og fordi nye arbeidsmønstre akselererer på grunn av koronaviruset. Vi har både kompetansen, erfaringen og tjenestene som skal til for å dekke denne økte etterspørselen, sier Mjøs.  

-Kundene setter pris på vår lokale tilstedeværelse, og med kontorer som dekker store deler av Norge og Sverige, får kundene med Visolit en partner med nærhet til -og kunnskap om- bransjen de opererer i, sier Mjøs. 

Hovedmarkedet for Innovasjon AS er i Oslo/Akershus og selskapet har kunder i de fleste næringssegmenter, men spesielt i bransjene shipping, regnskap og finans. Eksempler på kunder er blant annet Oslo Shipbrokers og Uno Offshore. Innovasjon AS har 19 ansatte, og omsatte i 2019 for 30,3 MNOK. 

-Vi valgte Visolit fordi vi beholder nærheten til våre kunder, samtidig som vi får en samarbeidspartner i ryggen som har sterk bransjekunnskap og kundeerfaring fra et større fagmiljø. Økende omfang og kompleksitet i regulatoriske krav, gjør at kunder blir mer opptatt av sikkerhet og etterlevelse av regelverk. Visolit styrker vår evne til å levere på disse kundekravene,  sier Ingar Brokke, gründer av og partner i Innovasjon AS.  

Velger Visolit

KGJS, et stort, internasjonalt rederi med hovedkontor i Bergen, Norge, har valgt Visolit som sin nye skypartner. Avtalen omfatter skytjenester og IT-drift på 37 skip, i samarbeid med partner for teknisk drift av skip, OSM Maritime, i tillegg til IT-drift av kontorlokasjoner i Bergen og Oslo. Avtalen har en verdi på ca 25 MNOK.

– Vi er stolte av å være den foretrukne skypartner for et anerkjent globalt rederi, med røtter i den sterke maritime klyngen i Bergen. Avtalen styrker Visolits rolle som en ledende aktør innen skyløsninger til shippingbransjen, sier konsernsjef i Visolit, Terje Mjøs. 

-Shippingbransjen endres, både med tanke på teknologi og digitalisering, men også på løsninger og arbeidsmetoder. Ved å investere i teknologi og arbeide med sterke partnere som Visolit og OSM Maritime, styrker vi våre konkurransefortrinn, sier konsernsjef i KGJS, Geir Mjelde.

Som en del av avtalen, blir KGJS ansatte innen IT-ledelse og IT-drift i Bergen overført til Visolit, som dermed styrker den unike kompetansen og erfaringen som er nødvendig for å øke forretningsmulighetene i shippingbransjen. 

-Shippingbransjen har en stolt historie, og en spennende fremtid, med forventet vekst i verdenshandelen, økte globale energibehov og ytterligere utvikling av internasjonale standarder. Visolits Public Cloud ekspertise kombinert med kunnskapen fra KGJS og OSM Maritime, gjør gjør at vi kan skape neste generasjons skipsadministrasjon. Vi ser frem til å styrke KGJS` og OSM Maritime’s virksomhet ytterligere gjennom sterke partnerskap, sier Mjøs. 

Visolit har allerede en sterk posisjon i shipping, med sterke, globale kunder som Western Bulk, BW Offshore, Höegh LNG og OSM Maritime. Visolits nylige oppkjøp av IT-selskapet Innovasjon AS, styrker videre Visolits posisjon på skytjenester til shippingbransjen og relaterte bransjer.

-Shipping-virksomheter trenger smarte og moderne løsninger, med integrerte systemer, høy tilgjengelighet og support 24/7. Med vår kompetente kundeservice støtter vi KGJS` evne til å styrke innovasjon og forretningsutvikling, sier Mjøs. 

Bergen Havn i Norge fotografert på dagtid (Foto: Visolit/KGSJ)


Om Visolit:

Visolit er kunnskapspartneren på sky, og hjelper kundene å styrke forretningen og gripe muligheter.  For Visolit har det alltid handlet om sky, og fleksible, sikre og skalerbare tjenester har vært ideen fra starten.  Med nær 1200 ansatte på 16 steder i 4 land, hjelper vi kundene hvert skritt på skyreisen. Les mer på www.visolit.no

Om Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi  (KGJS)

KGJS er et internasjonalt rederi med hovedkontor i Bergen, Norge. KGJS er familieeid, og er en del av Kristian Gerhard Jebsen-konsernet. Les mer på www.kgjs.no 

Om Innovasjon AS
Innovasjon AS ble etablert i 1998 og har 19 ansatte fordelt på kontorer i Bjørkelangen og Lillestrøm. Innovasjon AS har lang erfaring med skytjenester, og startet som et tradisjonelt konsulentselskap allerede i 1998. Selskapet begynte med ASP-tjenester for 15 år siden, og har vært med på hele reisen fra å tilby kunder servertjenester via tynnklient, til å tilby private skyløsninger. Les mer på www.innovasjon.as

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*