USAs visepresident Joe Biden besøker Konecranes RTG i Port of New Orleans( Foto: KoneCranes)
USAs visepresident Joe Biden besøker Konecranes RTG i Port of New Orleans( Foto: KoneCranes)

(New Orleans) USA visepresident Joe Biden besøkte Port of New Orleans onsdag 17 februar 2016, som markerte syvårsdagen for for den amerikanske regjeringens krisepakke (Recovery og Re-investment Act. Under besøket ble visepresident Joe Biden kjent med en av USA«s største containerhavner verksted der en av det f ske konsernet Konecranes, Konecranes RTG, er installert. Oljefondet satser 263 millioner kroner i KoneCranes, og er med dette fjerde største eier( 1,92 %). Oljefondets amerikanske partner, BlackRock, er sammen med Vanguard sjette største eier i det andre Kone-selskapet(Kone Oy), der oljefondet satser 1,5 milliarder og eier (0,88 %). Black Rock, NBIM og Vanguard har tilsammen 3,96 prosent i det andre finske konsernet Kone Oy.

Løfter med finsk sisu

Konecranes har levert to RTG-kranene til denne havnen. Kranene er fullt elektrisk og utstyrt med Konecranes ‘Active Load kontroll, som er et kontrollsystem som hindrer kranen fra å svaie ogsom forbedrer ytelsen for containerhåndtering i havnen.

-Vi er stolte av å være en sentral leverandør til det intermodale containerverftet i Port of New Orleans, sier Jussi Suhonen, KoneCranes salgsdirektør for havner i USA, til Nordens Nyheter.

Global  industrigruppe

Konecranes, som  har hovedkontor i Finland, er en del av en verdensledende gruppe av løftebedrifter, som har et bredt spekter av kunder, herunder produksjon og prosessindustri, skipsverft, havner og terminaler over hele verden. Konecranes tilbyr produktivitetsfremmende løfteløsninger og tjenester for løfteutstyr og verktøymaskiner av alle merker. I 2015 var konsernets omsetning 2126 millioner euro. Konsernet har 11.900 ansatte på 600 steder i 48 land. KoneCranes er notert på den nordiske børsen Nasdaq OMX Helsingfors (KCR1V). USA visepresident Joe Biden besøkte altså Port of New Orleans onsdag 17. februar 2016, for å markere den syvende årsdagen for finanskrisen.(Den amerikanske Recovery og reinvestering Act).

Valgte en finsk bedrift

Under besøket, valgte visepresident Biden å besøke det finske konsernet Konecranes, som er notert på den nordiske børsen i Helsingfors. Konecranes er en verdensledende kranbedrift, som leverer til et bredt spekter av kunder, og som har egen produksjon og prosessindustri, og som leverer til skipsverft, havner og terminaler verden over. KoneCranes tilbyr produktivitetsfremmende løfteløsninger samt tjenester for løfteutstyr og verktøymaskiner av alle merker. I 2015 utgjorde konsernets omsetning som nevnt EUR 2126 millioner, og onsernet har 11.900 ansatte på 600 steder i 48 land. KoneCranes er notert på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V), og er et fremragende eksempel på fremgangsrik nordisk tradisjonell eksportindustri.

Visepresident Joe Bidden in spirer en finsk kran i New Orleand(Foto: Konecranes)
Visepresident Joe Bidden inspiserer en finsk kran i New Orleans(Foto: KoneCranes)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*