President Donald Trump, John Bolton and foreign secretary Pompei at the NATO-meeting in Brussels(Photo: NYT/NATO)

WASHINGTON John R. Bolton, nasjonal sikkerhetsrådgiver i USA, presset ifølge New York Times, NATOs ambassadører til å skrive et kritisk politik dokument før et viktig møte forrige måned, slik at president Donald Trump ikke kunne avvise det. Innsatsen er et tegn på hvor langt presidentens topprådgivere vil gå for å beskytte alliansen fra hans uforutsigbare antipati, skrev New York Times fredag.

Brevet fra sikkerhetsrådgiver John R. Bolton, som ikke har vært offentliggjort tidligere, viser europeiske diplomater og amerikanske embetsmenn, hvor langt presidentens topprådgivere er villig til å gå for å beskytte en viktig og langvarig internasjonal allianse fra presidentens uforutsigbare antipati, ifølge New York Times.

NYT.com skriver at president Donald Trump nesten opp utsatteNATO`s todagers møte i Brussel som startet 11. juli. Han antydet at USA kunne gå sin egen vei hvis den allierte motstoden hans krav om økte militærutgifter fortsatte. Etter møtet i Bryssel uttalte han at et angrep på et NATO-land er et angrep på alle.

På fredag ​​fortsatte den russiske rubelen å falle i verdi mot dollaren for andre dag på rad og nådde sitt laveste nivå på to år. Russlands statsminister, Dmitry Medvedev, beskyldte fredag USA om å forberede en økonomisk krig mot Russland gjennom de nye sanksjonene som presenteres i dag. Selv om den russiske økonomien så langt har gjort det ganske bra til tross for verdens sanksjoner, blir meldingen fra Washington uroliget av mange russere.

Har tilpasset seg

Sveriges Radio melte denne uken at den russiske finansminister Anton Siluanov at russisk økonomi har tilpasset seg og ikke lenger er så følsom overfor eksterne faktorer. Og den russiske økonomien har tatt seg opp etter en kraftig nedgang som følge av fallende oljepriser og vestlige sanksjoner. Men veksten i Russland er fortsatt beskjeden, og ifølge Verdensbanken er veksten i år er det anslått til 1,5 prosent.mSpesielt stor bekymring gir anledning til den andre sanksjonen som USA truer med senere i høst, og som kan påvirke den russiske banksektoren.

-Ikke minst kan det påvirke interessene til utenlandske investorer,» sier Natalja Akindinova ved Moskva Academy of Economics, Moskva, ved Vedomosti-forretningsmagasinet ifølge Sveriges Radio.

Tidligere amerikanske sanksjoner har vært et svar på Russlands handlinger i Ukraina og mistanke om involvering i det amerikanske presidentvalget. Nå handler det om det nervøse angrepet mot den russiske dobbeltagenten Sergei Skripal og datteren hans i britisk Salisbury tidligere i år. USA, som Storbritannia, beskylder den russiske staten å ligge bak.

STatsminister Dmitir Medvedev frykter nye amerikanske sanksjoner(Foto: ZSputniknews)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*