GeneraldirektørChristine Lagard i Den Europeiske Sentralbanken(ECB)

En smertefull global nedgang truer, skriver New York Times. Verdensøkonomien er på vei inn i en potensielt dyster periode ettersom økende kostnader, mangel på mat og andre råvarer og krigen i Ukraina truer med å bremse den økonomiske veksten. Politikere fortsetter å kjempe med nedfallet av pandemien, inkludert tilstoppede forsyningskjeder og nedstengninger i Kina. Boligprisene i Stockholm og Gøteborg har falt med 1,5 prosent den siste måneden ifølge Sveriges Radio Ekot.

Finansministre fra G-7-nasjonene vil denne uken møtes i Bonn, Tyskland, for å finne måter å unngå nedgang mens de fortsetter å utøve press på Russland for krigen i Ukraina. De økonomiske utfordringene kan true Vestens enhetsfront mot Moskva, inkludert dens innsats for å redusere avhengigheten av russisk energi.
Renter på vei opp

Sentralbankene begynner å øke rentene for å bidra til å temme rask inflasjon, grep som vil dempe økonomisk vekst ved å øke lånekostnadene og kan føre til høyere arbeidsledighet. President Christine Lagarde, president for Den europeiske sentralbanken (ECB), signaliserte forrige uke en mulig renteøkning i juli, som kan være ECBs første slike grep på et tiår.

Aksjemarkedet kraftig ned

Dette førte til at amerikanske aksjemarkeder falt kraftig på onsdag etter krympende fortjeneste fra store forhandlere gjenopplivet Wall Streets frykt for høy inflasjon. S&P 500 falt 4 prosent.
Lørdag er det valt i Australia og der kjemper statsminister Scott Morrison med de samme problemene.Han har sittet ved makten helt siden 2007, og håper å bli gjenvalgt, melder Sveriges Radio Ekot torsdag, skriver Nordens Nyheter.

Statsminister Scott Andersson i Australia fotografert før valget på lørdag( Foto: Gov. Aus)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*