Odd Arild Grefstad i Storebrand lanserer et nytt fossilfritt aksjefond(Foto: Mynewsdesk)

Storebrand er verdens mest bærekraftige finanskonsern, ifølge Global 100-listen. Idag fyller Storebrand et kvart århundre.I dag feirer Storebrand sitt 250-årsjubileum på konsernets hovedkontor på Lysaker. Her vil blant annet historieverket om Storebrand lanseres og Kronprinsparet er blant gjestene.Som første selskap i Norge lanserer Storebrand et fossilfritt indeksnært aksjefond.

– Vi har vi knekt nøtten med å lage et indeksnært, fossilfritt globalt aksjefond. Dette er unikt i verdenssammenheng, det finnes ikke tilsvarende type aksjefond, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand.– Dette er et folkefond for dem som ønsker å investere klimasmart uten å ta mer risiko, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad. Han leder Norges største private pensjonsforvalter. Jobben hans er å sikre pensjonen til over én million nordmenn.

Det grønne skiftet

– Næringslivet står nå ovenfor den mest krevende omstillingen vi har sett: Det grønne skiftet. Bedrifter som lykkes best med denne omstillingen vil også lykkes best i å skape verdier for sine kunder og eiere. Samtidig ser vi at flere og flere kunder blir klar over makten de har gjennom sine spare- og pensjonspenger, sier han.

Med dette som bakteppe lanserer Storebrand nå Norges første indeksnære, fossilfrie aksjefond: Storebrand Global Pluss.

– I 250 år har Storebrand stått støtt og spilt en viktig rolle i mange menneskers liv, ved å sikre det de har kjært. Det er vi stolte av, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand. I dag feirer Storebrand sitt 250-årsjubileum på konsernets hovedkontor på Lysaker. Her vil blant annet historieverket om Storebrand lanseres. Kronprinsparet er blant gjestene.

– Vår historie strekker seg tilbake til 1767 og Kong Christian den 7’s anordning om etableringen av Den Almindelige Brand-Forsikrings-Anstalt – Norges Brannkasse. I 250 år har Storebrand stått støtt og spilt en viktig rolle i mange menneskers liv, ved å sikre det de har kjært. Det er vi stolte av, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.

Jubileumsbok

På jubileumsmarkeringen vil boken om Storebrands historie – og norsk forsikringshistorie generelt – lanseres. Historieverket utgis av Universitetsforlaget, og omfatter to bind på totalt 1 000 sider. Verket er ført i pennen av historikere ved Handelshøyskolen BI, Sverre Christensen, Espen Ekberg, Trond Bergh og Christine Myrvang. Her fortelles det blant annet om hvordan Norges Brannkasse og andre forsikringsselskaper begynte med å forsikre bygninger mot brann, slik at lån kunne gis og sikres gjennom pant i den forsikrede eiendommen. På den måten satte forsikring kapitalen i bevegelse, og sørget for økonomisk vekst.

Pensjon og kapitalforvaltning

I dag er Storebrand en ledende nordisk tjenestepensjonsleverandør, og den største private kapitalforvalteren i Norge. Konsernet har også virksomhet innenfor forsikring og bank.

– Med en så stor pengebinge kan vi være med å påvirke selskapene vi investerer i til å dra i en grønnere retning. Halvparten av pengene på verdens børser er faktisk pensjonspenger, forteller Grefstad.

– Vi ser at nordmenn blir stadig mer opptatt av CO₂-utslippene sine, og vårt største CO₂-utslipp kommer faktisk fra spare- og pensjonspengene våre. Derfor jobber vi hardt for å redusere karbonfotavtrykket til våre kunders pensjonspenger, forteller konsernsjefen videre. Han legger til at dette ikke går ut over kundenes avkastning, snarere tvert imot.

Konsernsjef Odd Arild Grefstad og Storebrand fyller 250 år(Foto: Storebrand)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*