Fem store teknologiselskaper med en samlet markedsverdi på mer enn 10 milliarder dollar vil rapportere inntjening denne uken i en «kritisk sesong». Alle øyne er rettet mot Microsoft, Alphabet, Meta Platforms, Amazon og Apple som kommer med sine resuktater mellom tirsdag og torsdag. Selskaper som Microsoft, Alphabet og Nvidia, som er innen AI, kommer med inntektsrapporter vil bli overvåket nøye. CEO Sundar Pichai i Alfabeth er en toppleder som fölges med argusöyne.

Investorer leter etter ledetråder om selskapene som vil dra mest nytte av mulighetene for kunstig intelligens (AI)-teknologier, sier administrerende direktør for en av verdens største uavhengige finansiell rådgivnings- og kapitalforvaltningsorganisasjoner. deVere Groups Nigel Green sier: «S&P 500-indeksen presser seg lenger inn på rekordterritorium, og dette er for det meste ned til de teknologiske titanene. «Disse megacaps var også driverne for de fleste av indeksens 24% gevinst i 2023.» I tillegg til dette er det

Kritisk for Big Tech

fem overbevisende grunner til at dette beskrives av deVere-sjefen som en «kritisk» inntjeningssesong for Big Tech. Først markedsbarometre «Den kombinerte markedsverdien til disse fem tech-behemothene er en svimlende refleksjon av deres innflytelse på det bredere markedet. Investorer ser ofte på disse selskapene som barometre for helsen til teknologisektoren og, i forlengelsen, den generelle økonomien. En sterk resultatutvikling fra disse gigantene kan gi et positivt sentimentløft til hele markedet, mens eventuelle tegn på svakhet kan føre til økt markedsvolatilitet, sier han.

For det andre, lederskap i S&P 500 Nigel Green fortsetter: «Rallyet i aksjemarkedet i fjor ble særlig drevet av megacap tech-aksjer. Ettersom investorer fortsetter å legge betydelig vekt på potensialet til AI-tjenester som tilbys av disse teknologigigantene, vil deres inntektsrapporter bli gransket for innsikt i bærekraften til dette lederskapet og dets innvirkning på bredere markedstrender.» For det tredje, teknologiens rolle i økonomisk vekst «Teknologisektoren er nå en knutepunkt for å drive økonomisk vekst. Avhengigheten av digitale tjenester, cloud computing og e-handel har økt, og disse selskapene er i forkant av disse trendene. En sterk inntjeningssesong fra teknologiledere vil signalisere en fortsettelse av sektorens sentrale rolle i å støtte økonomisk vekst, og påvirke investortilliten,» sa deVere-sjefen. For det fjerde, AI og innovasjon Nigel Green forklarer: «Investorer er begeistret over løftene og mulighetene til tjenester for kunstig intelligens (AI).

Ledende selskaper

Selskaper som Microsoft, Alphabet og Nvidia har vært ledende innen AI-innovasjon, og deres inntektsrapporter vil bli overvåket nøye for oppdateringer om fremskritt, partnerskap og kommersialisering av AI-teknologier. Positive signaler i denne forbindelse vil drive entusiasme blant investorer som leter etter eksponering for banebrytende teknologier.» For det femte, forbrukeratferd og e-handel «Spesielt Amazon og Apple er nært knyttet til forbrukeratferd og forbruksmønstre. Amazons ytelse er en nøkkelindikator på styrken til e-handel, mens Apples inntekter kaster lys over forbrukernes etterspørsel etter teknologiske produkter. Når disse selskapene navigerer i globale utfordringer og utviklende forbrukerpreferanser, gir inntjeningsrapportene deres verdifull innsikt i økonomiske trender og potensielle endringer i forbrukeratferd,» kommenterer han. Nigel Green konkluderer: «Denne rapporteringssesongen for disse fem store teknologiselskapene har enorm betydning for investorer ettersom deres prestasjoner ikke bare påvirker sektorspesifikke trender, men også fungerer som en klokke for bredere markeds- og økonomisk sentiment.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*