Statsminister Ulf Kristersson oppmaner til «Lugn.»(Foto:Erik Heming/Youtube)

Statsminister Sanna Marin traff Sveriges statsminister Ulf Kristersson i Stockholm den 2 februar. Statsministrene diskuterte europeisk økonomi och Europas konkurrenskraft, EU-spørsmål og NATO. Sanna Marin sa at det er viktigat Sverige og Finland går sammen inn i NATO og at man forsøker å læseproblemet med Tyrkia på NATO-møtet i Vilnius til sommeren.

Statsminister Marin er den første statsministeren som Ulf Kristersson tar imot i Sverige under sin regjeringsperiode. STatsministrene avholdt en pressekonferanse under møtet som ligger på nettstedet  regeringen.se

Statsminister Kristersson besøkte den 28 oktober Helsingfors for å treffe statsminister Sanna Marin og president Sauli Niinistö.

Statsminister Kristerssons besøk i Helsingfors var det førsta bilaterala utnlandsbesøket for utenriks og forsvarspolitiske spørsmål der Sverige og Finland samarbeidet tett. Statsministrene Sanna Marin fra Finland och Ulf Kristersson avholdt en felles presskonferanse torsdag ettermiddag. Sanna Marin sa at hun var kritisk til offentlig brenning av koranen eller bibelen og hun så gjerne at det kom et forbud mot dette. Ulf Kristersson har et mer liberalt syn på dette og vil dermed forsvare ytringsfriheten. Finsk presse stilte mer kritiske spørsmål omkring dette. Statsminister Ulf Kristersson sa at han hadde snakket medFN`s generalsekretær og generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO før møtet med Sanna Marin.

Svensk utenrikesminister besøkte Tromsø

  1. januar besøkte utenriksminister Tobias Billström Tromsö for å delta på Arctic Frontiers-konferansen. Den årlige norske internasjonale arktiske konferansen har bred deltakelse av beslutningstakere, næringsliv, forskere, internasjonale organisasjoner og urfolk.

– Jeg ser frem til å diskutere, sammen med nordiske og internasjonale deltakere, utfordringene Arktis står overfor i disse turbulente tider. Som arktisk land har Sverige en spesiell rolle og ansvar for regionens utvikling, sa utenriksminister Tobias Billström før han reiste til Norge.

I forbindelse med besøket i Tromsö var også utenriksminister Tobias Billström på program sammen med Islands utenriksminister Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir, finsk statssekretær Johanna Sumuvuori med Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt som vert. Sammen besøkte de Kongsberg Satellite Service sitt hovedkvarter og polarforskningsfartøyet Kronprins Haakon.

Torsdag besøker Finlands statsminister Sanna Marin Stockholm for å diskutere EU-spørsmål med regjeringen, samt spørsmålet om Sveriges og Finlands NATO-medlemskap.:Dn fersk finsk undersøkelse viser at en majoritet av finnene vil gå inn i NATO før Sverige. Årsaken er den lange felles grensen mellom Finland og Russland som skaper frykt.

Statsminister Sanna Marin vil gå inn i NATO sammen med Sverige(Foto: Erik Heming/Youtube)



Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*