Konsernsjef Ståle Gjersvoll i TrønderEnergi(Foto: TE)

Roan/Trondheim: TrønderEnergiovertar drifts- og operatøransvaret for Roan vindpark, fra Statkraft.

Roan Vindpark i Åfjord kommune er landets nest største vindkraftverk, og har 71 vindturbiner, 70 kilometer vei, og produserer rundt 884 GWh (gigawattime = 1 mill. kWh) i året. Det er kun Storheia vindpark, også i Åfjord, som er større med sine 80 vindturbiner og en årsproduksjon på 973 GWh.
Fra mandag 8. februar overtar TrønderEnergi som operatør, og driftsansvarlig for Roan vindpark..

Lavere strømpris
— Vi har i lang tid rigget oss for å ta del i veksten og verdiskapingen som skjer innen vindkraft i Midt-Norge,og å ta over operatørskapet på Roan, fra Statkraft, er et viktig steg for oss. Vi har forberedt oss lenge og grundig, det er mye som skal på plass. Nå gleder vi oss veldig til å “koble om” og komme igang, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi.

Han er klar på at Roan vindpark har en svært viktig rolle i å sikre Midt-Norge nok fornybar energi.
– Vi ser detekstra godt nå når det er så kaldt ute, og folk bruker mer strøm enn noen gang tidligere. Uten vindkraftutbyggingen hadde det nå vært knapphet på strøm, og strømprisene ville vært vesentlig høyere, i Midt-Norge. Roan vindpark er en stor og viktig bidragsyter for å sikre Midt-Norge nok energi, og for å holde strømprisene i regionen nede, sier Gjersvold.

Flere ansatte
Frem til TrønderEnergi nå overtar drifts- og operatøransvaret, har Fosen Vinds største eier, Statkraft, hatt operatørskapet. De sju Statkraft-ansatte som jobber i Roan vindpark i dag blir alle med over i TrønderEnergi. I tillegg får ytterligere tre personer Roan som arbeidssted når TrønderEnergi overtar. Totalt blir det dermed ti faste ansatte på anlegget fremover.

Flere parker under bygging
TrønderEnergi er fra før operatør for seks vindkraftanlegg langs trøndelagskysten: Valsneset i Bjugn, Skomakerfjellet i Roan, Bessakerfjellet i Roan, Ytre Vikna i Vikna kommune, Hundhammerfjellet i Nærøysund kommune og Frøya vindpark, som akkurat er ferdig og igangsatt. Stokkfjellet vindpark i Selbu og Sørmarkfjellet vindpark i Flatanger er under bygging, men vil bli igangsatt i år.

Vindparkene TrønderEnergi drifter produserte 425 GWh i 2020. I 2022 vil årsproduksjonen femdobles.
– Vi har holdt på med vindkraft siden den spede starten på 1980-tallet, og etter hvert opparbeidet oss mye kunnskap om vindkraftutbygging, og drift av vindparker.Dette er viktig erfaringer vi tar med oss når vi nå overtar operatøransvaret av Roan vindpark, sier Gjersvold.

NVE meddelte konsesjon til Sarepta Energi AS for å bygge og drive Roan vindkraftverk (tidligere Roan vindkraftverk og Haraheia vindkraftverk) den 7.6.2010. Olje- og energidepartementet stadfestet NVEs vedtak 26.8.2013. Den 22.2.2016 ble konsesjonen overført til Fosen Vind DA. NVE godkjente detaljplan og miljø-, transport- og anleggsplan for Roan vindkraftverk 1.9.2016.

Spørsmål? Ta kontakt med konserndirektør kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi, Stig Tore Laugen. Tlf.: 916 00 217 – epost:stig.tore.laugen@tronderenergi.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*