Går du med et indre ønske om å starte med trading av aksjer, men mangler generell informasjon om hvordan du kommer i gang? Da skal du få en kort og grei innføring her av oss. Trading handler om å gjøre handel på tvers av landegrenser, og involverer en viss risiko i investeringene. Som med all aksjehandel og valutahandel vil risikoen også avgjøre potensialet for høy avkastning. Alle kan starte med trading, uavhengig av om du er en hobbyinvestor, eller en stor profesjonell aktør.

Start i det små

Når du skal utforske mulighetene for trading av forskjellige former er det lurt å starte smått, gjøre små investeringer og teste ut farvannet før du gjør store investeringer. Flere aktører gir også muligheten til å åpne en demokonto som vil gi deg muligheten til å teste ut løsningen før du investerer dine egne penger. Disse demokontoene er som oftest nærmest fullverdige versjoner slik at du får en autentisk opplevelse mens du tester ut plattformen.

Invester i det du kjenner

Et annet tips til deg som skal starte som investor er å starte å trade med produkter du allerede har kjennskap til. Noen er veldig gode på aksjer, andre i valuta, og da kan det være lurt å starte der du allerede har kjennskap til hva som kan være gode investeringer. Utvid gjerne horisonten etter hvert, men det er veldig fornuftig å starte i kjente farvann. Det kan være et fint springbrett å starte å investere i valuta, da man ofte har et forhold til den norske kronen fra før. Reiseglade nordmenn har også ofte et bevisst forhold til valutakurser, og sammenligner ofte kronen mot både euro, britiske pund og amerikanske dollar. Da vil du bare ha behov for å sette deg inn i hvordan den norske kronen stiller seg mot andre valutaer.

Gjør deg kjent med marginene

Forskjellige plattformer har muligheter for trading med margin. Dette betyr at du må ha en gitt sum på kontoen til enhver tid som margin dersom produktet du har investert i faller i verdi. Kravet til denne marginen avhenger av hva du har investert i, og det kan være lurt å sette seg inn i hvilke marginer som gjelder for de forskjellige produktene. Det kan være fornuftig å ta kontakt med leverandøren av plattformen du har valgt for å få bedre innsikt i hvilke krav og marginer som gjelder for de investeringene du ønsker å gjøre.

Pexels photo handel med aksjer over landegrenser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*