RSM Advokatfirma styrker laget innen fornybar energi. Christine Taaje og Boye Wangensten Berge, er nye medarbeidere i RSM, skriver Nordens Nyheter.

Oslo, 11. desember 2023

RSM Advokatfirma styrker seg med to nye medarbeidere og teller med det 26 ansatte. De to nye inn dørene ved Oslo-kontoret er Boye Wangensten Berge, som har vært partner i både EY Advokatfirma og BDO Advokater, samt Christine Taaje som kommer fra stillingen som International Tax Manager i Scatec ASA.

– Dette er en solid tilvekst for oss, sier daglig leder Morten Christophersen i RSM Advokatfirma, og særlig innen fornybar energi får vi nå økt slagkraft.

Christine har de siste 2,5 årene jobbet i Scatec og har erfaring fra både sol-, vind- og vannkraftprosjekter. Hun har jobbet særlig med skatt og strukturering av prosjekter i Latin-Amerika og Europa, samt noe i Afrika og Asia. Boye har tidligere vært leder for den juridiske delen av EYs bransjegruppe for kraft og fornybar energi.

– Den internasjonale erfaringen til Boye og Christine er også et stort pluss, fortsetter Morten.

Boye har solid erfaring fra internasjonal skatterett og rådgivning til flernasjonale selskaper, og Christine jobbet i flere år med internasjonal skatterett i EY Advokatfirma før hun begynte i Scatec.

En kombinasjon av jus og økonomi

Boye og Christine har begge utdannelse innen både jus og økonomi. Førstnevnte tok en bachelor i business administration fra BI før jus-studier på Universitetet i Oslo, mens Christine tok en Master i Business Administration (MBA) ved California Lutheran University etter hun var ferdig med jusstudiene i Oslo.

– MBAen ga meg verdifull forståelse for virksomhetsstyring i et internasjonalt perspektiv, sier Christine. Jeg mener det er en stor fordel at man som rådgiver har evnen til å se og forstå de utfordringer en bedrift står overfor, også utover rene juridiske problemstillinger.

– Det er svært nyttig med økonomi-utdannelse når man skal jobbe med skatterett og selskapsrett, legger Boye til – da får man et verdifullt tilleggsperspektiv ut over det juridiske.

Tettere på kunden

For Christine handlet valget om å begynne i RSM først og fremst om å komme tettere på kundene.

– RSM retter seg mot små- og mellomstore virksomheter, og da kommer man ofte tettere på kunden, sier Christine. Da har man større forutsetninger for å gi gode råd. I de årene jeg har jobbet in-house har jeg virkelig sett nytten av å kjenne kunden godt, og i RSM vil jeg få alle forutsetninger for å gjøre det.

– For meg er det kombinasjonen av ønsket om å jobbe med små- og mellomstore virksomheter samt at RSM er et selskap i vekst, legger Boye til. Å være med på å bygge opp virksomheten videre er en reise jeg gleder meg til. I tillegg kjenner jeg flere trivelige folk i RSM fra før, og det er ikke uten grunn at de er sertifisert av Great Place to Work.

Fakta om RSM Advokatfirma
RSM Advokatfirma fungerer både som selvstendig advokatfirma og som advokatfirma i kompetansehuset RSM Norge, som også har tjenesteområder innen M&A Transaction Services, Financial Reporting Advisory, ESG og revisjon. RSM Advokatfirma er spesialisert på skatt og avgift, selskapsrett, strukturering og kapitalendringer, transaksjoner, generasjonsskifter og eiendomsjuss. I tillegg bistår de med arbeidsrett, konraktsrett og rekonstruksjon, samt tvisteløsning og prosedyre innenfor sine kompetanseområder.

RSM Advokatfirma har 25 ansatte, mens RSM Norge har i overkant av 300 ansatte, fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Mandal, Lyngdal og Voss. RSM Advokatfirma hadde en omsetning på kr 44 millioner i 2022, en vekst på 15,2 % fra 2021, mens RSM Norge hadde en omsetning på kr 465 millioner i 2022, en vekst på 22,7 %.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*