Tirsdag gikk de syv Wilhelmsen-arvingene på et knusende nederlag i rettssaken mot slektning og reder Thomas Wilhelmsen. De ble ikke hørt på sitt ønske om å oppløse familieselskaper hvor kontrollen over deres innelåste formue utøves av Thomas Wilhelmsen, skriver Dagens Næringsliv..

Blir dommen stående, kan rettssaken koste de fire kusinene og en tante dyrt gjennom dekning av størstedelen av kostnadene. Ifölge Dagens Næringsliv var 20 advokater og fullmektiger var koblet på rettssaken i Wilhelmsen-familien. De best betalte advokatene får 8662 kroner i timen og advokatsekretærer over 2000 kroner i timen, skriver Dn.no.

Saksøkerne vant ikke frem med sitt søksmål med krav om innløsning av verdiene i to av de private eierselskapene i Wilhelmsen-familien. Dommeren mener saksøkerne selv har forsøkt å vanskeliggjøre forholdene, skriver Finansavisen.. Dermed fikk skipsreder Thomas Wilhelmsen med hold i Tingretten.

CEO og Skipsreder Thomas Wilhelmsen, som vant rettsaken i Oslo Tingrett, er helt fotografert av rederiet Wilhelmsen. Thomas har vært medlem av styret i Wilh. Wilhelmsen Holding ASA og medlem av konsernledelsen siden 2010. Thomas er den femte generasjonen av Wilhelmsen-familien som driver selskapet. Han har hatt ulike stillinger på tvers av konsernets selskaper, og har ledet konsernledelsen, som konsernsjef siden 2010. Thomas sitter på noen av konsernets strategiske eierandeler, som Wallenius Wilhelmsen ASA og Treasure ASA, og er også aktiv i flere maritim og næringsliv nettverk. Thomas er en entusiastisk tennisspiller og erfaren jeger, og er også en ivrig tilhenger av samtidskunst og kultur. Thomas og tilknyttede selskaper eier eller kontrollerer 20 834 524 A-aksjer og 2 288 210 B-aksjer i Wilh. Wilhelmsen Holding ASA. Dette representerer 51,87 % av totale aksjer og 6,28 % av stemmeberettigede aksjer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*