( Fornebu, 10. august 2023) Konsernsjef SIgve Brekke i Telenor-konsernet selger amerikanske Working Group Two. Telenor kunngjør at alle aksjene i programvareselskapet Working Group Two blir kjøpt opp av det globale kommunikasjonsteknologiselskapet Cisco.

Telenor selger sin andel på 44,6 prosent av Working Group Two, i en transaksjon der Cisco vil kjøpe alle aksjene i selskapet til en verdi av 150 millioner USD. Arbeidsgruppe to vil bli integrert fullt ut i Cisco.

Arbeidsgruppe to startet som et utviklingsprosjekt i Telenor før det ble spunnet ut med Telenor som hjørnesteinsinvestor i 2017 sammen med Digital Alpha, et ledende investeringsselskap for digital infrastruktur. Selskapet, som tilbyr mobiloperatører en skybasert kjernenettverksplattform designet for å radikalt øke produktinnovasjonen og redusere tiden til markedet, har siden vokst fra rundt 5 til mer enn 90 ansatte med en global kundebase i Europa, Nord-Amerika og Asia.

«Working Group Two er en Telenor-innovasjon og en norsk teknologisuksesshistorie som vi er stolte av å være en del av. Telenor og Cisco gikk sammen om lanseringen av selskapet og har hatt et fruktbart samarbeid på mange områder de siste årene. Cisco er et utmerket fremtidshjem for Working Group Two med en felles visjon for hvordan industrien bør utvikle seg. Denne transaksjonen representerer nok en milepæl i vår strategi om å realisere verdier i Telenor Amp-porteføljen, sier EVP og leder for Telenor Amp, Dan Ouchterlony.

David Fidjeland | Director Media Relations, Telenor Group

+47 93 46 72 24 | david.fidjeland@telenor.com

Telenor Group is a leading telecommunications company across the Nordics and Asia with 158 million subscribers and annual sales of around USD 9.9

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*