Press conference by Jens Stoltenberg, Secretary General of NATO following the Ministers of Foreign Affairs NAC meeting.(Foto: NATO)

Den danske avisen Berlingske skriver i en lederartikkel, som ble publisert tirsdag, at de mener Stoltenberg har sviktet NATO.

«Stoltenbergs bisarre karrierevalg midt i den største krisen i nyere tid i NATO, som han leder, viser sider ved den tidligere statsministeren som såret ham både i utenriks- og innenrikspolitikken», skriver avisen i lederartikkelen med tittelen « Berlingske mener : Stoltenbergs karriereplan skader NATO ».

Redaksjonen mener at Stoltenberg svikter i arbeidet som NATOs generalsekretær ved å kunngjøre sine fremtidsplaner på dette tidspunktet.

«I stedet for å ha full konsentrasjon på Natos største krise siden Den kalde krigen, har han ifølge sine egne ord brukt tid det siste året på å søke på stillingen og posisjonere seg selv som direktør for Norges sentralbank.»

«Nå vet Moskva at Nato i prinsippet står uten generalsekretær – i hvert fall en som har full konsentrasjon på krisen i Ukraina og de implikasjoner det har for hele alliansens fremtid,» skriver avisen.

Avisen mener at Stoltenberg ikke vil kunne vie krisen hele sin oppmerksomhet, og at han vil ha tankene på den kommende jobben i Norges Bank.

Avviser bekymringen

Strategisk kommunikasjonsrådgiver for Nato generalsekretær forsikrer imidlertid om at Stoltenberg har fokus på sine oppgaver i Nato.

– Stoltenberg har sin fulle oppmerksomhet på jobben som generalsekretær i Nato frem til hans periode utløper den 1. oktober, sier strategisk kommunikasjonsrådgiver Sissel Kruse Larsen til Nettavisen.

Stoltenbergs tid i Nato utløper 1. oktober. Nordens Nyheter var den første avisen i Norge som skrev at Jens Stoltenberg påny hadde fått forlenget kontrakt i NATO til 1. oktober 2022.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*