Sverige bør være medlem av NATO allerede i høst. Vesten bør stole på president Erdogans ord om at parlamentet i Ankara vil godkjenne søknaden om medlemskap i NATO allerede i høst. Dermed kan parlamentet i Ankara bli sammenkalt allerede i september selv om man ikke skal samles før i oktober. Nordens Nyheter skriver på lederplass at Jens Stoltennberg bør bli FN`s neste generalsekretær.

Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO har under alle omstendigheter gjort en formidabel jobb med å få godkjent Finland og Sverige som medlemmer i NATO på så kort tid. Har gjort Norge en fantastisk tjeneste og fortjener jobben som generalsekretær i FN når han går av i oktober neste år. Generalsekretær Gutieres fikk i 2021 en forlengelse på fem år i jobben som FN`s generalsekretær. Her må det kunne foretas en overgang der Jens Stoltenberg kan får jobben som generalsekretær i FN tidligere.

President Joe Biden er den første amerikanske presidenten som besøker Finland siden NATO-medlemskapet ble ratifisert, skriver Hufudstadsbladet i Helsingfors.
HBL stilte den amerikanske veteranen William Taylor ti spørsmål om Bidens besøk, NATO og krigen i Ukraina. Han leder avdelingen for Øst-Europa og Russland ved US Institute of Peace i Washington DC.
– Allianser er veldig, veldig viktige for Biden. NATO er spesielt viktig på grunn av sin rolle i krigen mellom Russland og Ukraina. Biden ønsker å vise Finland, som er det nyeste landet i NATO, at alle medlemmer er viktige, enten det handler om landene som grunnla NATO eller om det nyeste medlemmet.

sin selvbiografi kom Jens Stoltenberg inn på mange av dem han har møtt på sin vei. Noen fikk lysende karakteristikker, andre blie omtalt i mer lunkne vendinger, skrev Aftenposten. «Sint og tverr». «Ingen god administrator». «Imponerte meg». «Var synlig i kvinnebladene». Jens Stoltenberg la vekt på mange ting når han vurderte medlemmene i regjeringen, skrev Aftenposten.

– Jeg ser ikke noe problem bortsett fra for Stoltenberg selv, som vil hjem, sier generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Hansen Bundt.

Jens Stoltenberg har det siste halvåret repetert den samme setningen. Han søker ikke forlengelse. Til Aftenposten sa 64-åringen i februar:

– Jeg har gjort det helt klart for Nato-landene at jeg går av 1. oktober.

Men alliansens 31 medlemmer har villet det annerledes. De har ikke klart å bli enige om en arvtager. Dermed går det mot ett år til i Brussel for Stoltenberg. Nå sitter Jens Stoltenberg i jobben som generalsekretær i NATO frem til oktober neste år. Problemet er at Russland og Kina står i veien for en slik løsning ,som dermed bare er ønsketenkning som eventuelt ligger langt inn i fremtiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*