Åsa Tamsons begynte i Ericsson i 2018 for å lede forretningsområde teknologier og nye virksomheter. Forretningsområdets fokus er å drive strategiske, nye høyvekstbedrifter for Ericsson. Business Area Technologies og nye virksomheter endret seg i omfang etter en nylig omorganisering. Hva innebærer det nye forretningsområdet, spør ericsson-konsernet på sine nettsider.

BTEB har fra grunnlaget hadde oppdraget å opprette og skalere virksomheter for å fremskynde strategisk og bærekraftig vekst for Ericsson. Det er i form av dette oppdraget porteføljen vil endre seg over tid. Med den vellykkede spin-out av Cradlepoint og dedikerte nettverk fra BTEB til et eget forretningsområde, har vi begge bevist at vi kan dyrke virksomheter i BTEB, samtidig som vi skaper et sterkere fokus på bedriftsløsninger i Ericsson.

En nyere Spin-Out

En nyere spin-out er at One Network Solutions (ONS) blir en del av den nye forretningsområdet Global Communications Platform (BGCP). ONS akselererer utviklingen og kommersialiseringen av den første generasjonen av servicekvalitet (QoS) og stille token -API -er som vi har tenkt å skalere, og utnytter Vonage API og utviklerplattformen. Derfor er dette et skritt i å innse potensialet i Vonage -anskaffelsen.

Hos BTEB fokuserer vi alltid på det som er neste! Vi fortsetter å utvikle og investere i forretningsidéer i tråd med Ericssons strategi og visjon om en verden der ubegrensede tilkoblinger omdefinerer virksomheten, forbedrer folks liv og pionerer en bærekraftig fremtid. Våre ideer blir generert fra våre egne ansatte som går gjennom vår inkubator Ericsson One, strategiske M & As eller bedrifter flyttet fra andre deler av organisasjonen.

Ericsson Digital Human

Nylig tok vi beslutningen om å legge Ericsson Digital Human til vår portefølje, som er den første ideen som går hele veien gjennom vår inkubator Ericsson One til en frittstående virksomhet. Det nåværende fokuset for Ericsson digitalt menneske er på fotorealistiske digitale mennesker utnyttet for tolkning og oversettelse, og gir oss et syn på kommunikasjonens fremtid. Vi skalerer også opp og antenner vår sikkerhetsløsningsvirksomhet.

Hos BTEB tar vi en disiplinert tilnærming til vekstinvesteringene våre, og slutter å investere i eller avslutte virksomheter der vi ikke ser trekkraft eller en levedyktig vei til skalering. Edge Gravity i 2020 og forlot den trådløse kontorvirksomheten i 2022 er to slike eksempler. Som kunngjort i desember i fjor, vil vår IoT -akselerator og tilkoblede kjøretøyskyvirksomheter bli avhendet til Aeris i 2023. Aeris har vært vellykket med å utvide IoT -løsningen som tilbyr utover tilkoblingen mens Ericsson bare har vært i stand til å benytte seg av en begrenset del av den Verdikjeden. Dette trekket vil gi våre IoT -løsninger mye bedre muligheter for å lykkes.

Innovative ideer har lykkes

Kan du gi eksempler på hvordan ‘inkubatoren’ tilnærmingen til forretningsområdet teknologier og nye virksomheter til innovative ideer har lyktes?

Som nevnt ledet BTEB Ericssons inntreden i bedriftsmarkedet gjennom utvikling av dedikerte nettverk og anskaffelse av Cradlepoint. Cradlepoint er ledende i WWAN, og vi har fremskyndet veksten ytterligere siden oppkjøpet. Dedikerte nettverk er en organisk utvikling av private nettverksløsninger designet og bygget for å imøtekomme tilkoblings- og sikkerhetsbehovene til CIOs i industribedrifter. Vi har gitt riktig klima og fokus, og i midten av 2022 så vi nok trekkraft og modenhet til å ta skrittet og snurre det ut som et frittstående forretningsområde.

Videre opprettet Ericsson nylig den ovennevnte forretningsområdet Global Communications Platform. I fjor lanserte One Network Solutions-teamet Dynamic End-User Boost, verdens første kvalitet på serviceapplikasjonen som kan selges av Communications Service-leverandører. De avanserte nettverks-API-ene som brukes til dette tilbudet er en ferdig og validert løsning som gjør det mulig for telekomoperatører og applikasjonsutviklere å realisere nye API-baserte tjenester for forbrukere og bedriftsapplikasjoner på både 4G og 5G. Med dette har vi det første kommersielle tilbudet for den globale nettverksplattformen som er testet, og nå tar vi det neste trinnet med One Network Solutions -teamet som blir med BGCP for å fremskynde utførelsen av strategien.

Bedre hastighet

Et annet eksempel er den forbedrede hastigheten og kvaliteten på ideen vår trakt, som har forbedret antall og trekkraft av ideene våre som tapper inn 10.000+ innovatører over hele selskapet. I denne forbindelse skiller Ericsson digitale mennesker seg ut, som ble slått til Ericsson en av en lidenskapelig Ericsson-ansatt, Parth Radia, som deretter tok ideen hele veien gjennom inkubatoren vår mens han finjuster ideen og bygde et team.

Det er også klart at folket i Ericsson brenner for bærekraft og har en positiv innvirkning på verden. Ericsson Connected Recycling er et prosjekt som ønsker å møte utfordringen med avfall i verden og utnytte rekkevidden til operatører og Ericssons mobile pengeplattform for å handle og spore resirkulering ende til ende. Dette var et annet prosjektbygging av ideen om en Ericsson -ansatt, sier Åsa Tamsons i et intervju med informasjonsavdelingen i Ericsson.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*