Staten styrker eierskapet i Hydro under den borgerlige regjeringen, og eier nå nærmere førti prosent av selskapet.
Det brasilianske gruveselskapet Vale selger 407,1 millioner aksjer i Norsk Hydro. Folketrygdfondet kjøpte 28 millioner aksjer og eier dermed 5,26 prosent. Næringsdepartementet i Oslo eier fra før 34,26 prosent i Hydro, skriver Nordens Nyheter.

Vale fortsatt åttende største eier

Vale vil fortsatt være Hydros åttende største aksjonær, dersom man bare beholder to prosent av aksjene. Oljefondet, som bare eier aksjer i utenlandske selskaper satser  vel fire milliarder kroner i brasilianske Vale.

Selger seg ut
Brasilianske Vale melder at de har plassert 407,1 millioner Norske Hydro-aksjer til kurs 25 kroner. Vales nåværende andel er på 21,64 prosent, og vil bli redusert til to prosent ved salget av 407,1 millioner aksjer. Vale to prosent av aksjekapitalen i Hydro. Dersom overtegningsopsjonen blir tatt i bruk vil ikke Vale kontrollere noen aksjer i Hydro.

I tråd med strategi
Vales salg av aksjer i Hydro er i tråd med selskapet strategi om å redusere eksponering mot ikke kjerne-virksomheter, samt å maksimalisere aksjonærverdier og kapitaldisiplin, skriver selskapet ifølge TDN Finans. 

Generaldirektør Svein Richard Brantzæg(Foto:Hydro)

Ned fra ti til to prosent
Gruveselskapet vil ha en eierandel på 10,82 prosent i Norsk Hydro etter salget hvis overtildelingsopsjonen ikke blir benyttet, og 9,74 prosent hvis den blir benyttet. Det vil si at aksjer for inntil 5,6 milliarder kroner vil bli tilbudt. Vale eier i dag 21,64 prosent i Norsk Hydro og er nest største aksjonær. Selskapet har tidligere flagget sine ambisjoner om et nedsalg.Oppgjøret er satt til 15. november. Vale har forpliktet seg til å ikke selge ytterligere aksjer i Norsk Hydro på seks måneder etter et eventuelt nedsalg, skriver Nordens Nyheter..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*