Statsminister Magdalena Andersson tog emot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i Sagerska huset.Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Tirsdag 16. august tok statsminister Magdalena Andersson imot Tysklands forbundskanslr Olaf Scholz i Sagerska huset. Under besøket diskuterte Andersson og Scholz det nære forholdet mellom Sverige og Tyskland, den nye sikkerhetssituasjonen etter Russlands invasjon av Ukraina og den økonomiske utviklingen. Den norske statsministern Jonas Gahr Støre sa etter det nnordiske statsministermøtet at det ikke er aktuelt med nasjonale tiltak for å sikre den norske energitilgangen, skriver Nordens Nyheter.

Statsministeren og kansleren diskuterte også grønn industri og omstilling, og besøkte derfor også Skåne i Södertälje.
Statsminister Magdalena Andersson mot Tysklands forbundskansler Olaf Scholz i Sagerska huset. Under besøket diskuterte Andersson og Scholz de nære relasjonene mellom Sverige og Tyskland i den nye sikkerhetssituasjonen etter Russlands invasjon av Ukraina, samt den økonomiske utviklingen.Militært samarbeid, havhelse og grønn omstilling står på agendaen når alle fem nordiske prim. statsråder møtes i Oslo mandag. Tysklands forbundskansler Olaf Scholz deltar også i deler av programmet.

Norge har invitert til disse møtene på bakgrunn av at Norge har formannskapet i Nordisk Ministerråd i 2022. Statsministeren møter også sin finske kollega og den tyske forbundskansleren i egne møter om saker av felles interesse.
Temaet for møtet mellom de nordiske regjeringssjefene og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa og forholdet til Russland, den endrede sikkerhetspolitiske situasjonen i Norden med Sverige og Finland i NATO, Nord-europeisk samarbeid om grønn omstilling. og energisikkerhet.

Dagen ble avsluttet med en arbeidsmiddag i regjeringens representantbolig med statsministeren og den tyske kansleren. Temaet for møtet er krigen i Ukraina, europeisk enhet og samarbeid og tysk-norsk samarbeid om energisikkerhet og grønn industriell utvikling.

Nordiske statsminstre drøfter krig i Ukraina og anergisamarbeid( Foto:Regjeringen.no)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*