DirektørRoland W. Chalons Browne i Siemens lover bedre helesetjenester med ny teknologi( Foto: Siemens.com)
Direktør Roland W. Chalons Browne  arbeider i  Siemens,  med ansvar for SÅKALT smart økonomi( Foto: Siemens.com)

Siemens Financial Services (SFS) har lansert en ny studie som viser at globale helseorganisasjoner bruker smart økonomi for å endre måten de leverer helsetjenester  på. I undersøkelsen bruker over halvparten av økonomidirektører i helsevesenet allerede et spekter av finansieringsmetoder, og blant disse er leasing og leie den mest populære. Studien som ble gjennomført blant helsepersonell i tretten land, avdekket at organisasjoner står overfor fire vanlige pressfaktorer: demografisk endring; skiftende pasientforventninger; krav til reform og den økende bølgen av teknologitrender og digitalisering innen helsevesenet. Helseorganisasjoners svar på disse utfordringene endrer helsetilbudet, sier Christian Hermansen, nordisk salgssjef innen helse hos Siemens Financial Services  til  Nordensnyheter.no

Fersk undersøkelse

Økonomidirektører i helseorganisasjonene ble telefonintervjuet i en kvalitativ forskningstudie i perioden august-oktober 2015 i offentlige og private helseinstitusjoner i Norge, Sverige,Finland, Kina,Frankrike, Tyskland, India, Polen, Russland, Spania, Tyrkia, Storbritannia og USA. Intervjuobjektene ble bedt om å gi sitt syn på endringspresset overfor egne institusjoner (deres karakter og alvorlighetsgrad), betydningen av ny teknologien som kunne muliggjøre effektiv endring, ved siden av å bruke et spekter av finansieringsmetoder for å muliggjøre riktige teknologikjøp. Browne sier at økonomidirektører innen helsevesenet håndterer store endringer med det han kaller smart finansiering

Ny teknologi avgjør

· Studien fra Siemens Financial Services (SFS) fremhever fire sentrale pressfaktorer for endringer overfor helseorganisasjoner. Bruk av digitalisert teknologi blir sett på som avgjørende for å muliggjøre endring i helsesektoren. Smarte finansløsninger kjent som ‘avgjørende’ i tilrettelegging for investering, fortsetter han Browne legger til at finansfagfolk innen helsesektoren anser ny generasjonsteknologi som avgjørende for å muliggjøre endring blant helseorganisasjoner.Mer enn halvparten av økonomidirektørene som ble intervjuet, sier at investering i ny generasjonsteknologi er ‘en presserende prioriet’. Digitalisering og automatisering blir sett på som spesielt viktig for å tilrettelegge for endringer, spesielt med overgangen til tidlig detektering, verdibaserte refusjonsmodeller og styring av befolkningens helse. I denne forbindelse siterte respondentene tre nye prioriteringer ved investeringer i generasjonsteknologi: bildebehandling og diagnostikk; IT og elektronisk pasientjournalledelse; kirurgi og kirurgisk automatisering.

Leasing alt viktigere

Studien viser at smart økonomi – som leasing og leie-baserte pakker – blir sett på som spesielt viktig for helseorganisasjoners evne til å styre endringer. Fleksible finansieringsmetoder blir en stadig viktigere del av den økonomiske verktøykassen til økonomidirektørene innen helsevesenet, ettersom helseorganisasjoner står overfor et globalt endringspress, – til tross for begrensede økonomiske ressurser.

-Økonomidirektører i helseorganisasjoner ligger i forkant med å prioritere hvor verdifulle midler rettes,” kommenterer Christian Hermansen, nordisk salgssjef innen helse hos Siemens Financial Services. “Smarte finansieringsmetoder blir stadig mer kritisk for at organisasjonene kan muliggjøre anskaffelse av den nye-generasjonen med digitalisert teknologi , som så fundamental i styringen av endringspresset, sier Hermansen til slutt.

Helseminister ent Høye fra Høyre inviteres til å kommentere Siemens artikkel i Nordensnyheter( Foto: Høyre)
Helseminister ent Høye fra Høyre inviteres til å kommentere Siemens utspill i Nordensnyheter.no( Foto: Høyre)

Denne artikkelen har 2 kommentarer

  1. Nils Petter Tanderø

    Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Siemens Norge, som også er leder i Norsk-tysk handelskammer, skriver om vår evne til digital omstilling i Norges største avis Aftenposten under tittelen » Er Norge i digitaliseringseliten?» Her skriver hun at fremtidig vverdiskapning er prisgitt vår evnte til digital omstilling. Hun skriver videre at en ny studie viser at norsk industri vil digitalisere, men vet ikke hvordan. Det er selvsagt tilfeldig at disse artiklene offentlliggjøres samtidig, og vi har bedt helseminister ent Høie fra Høyre om å kommentere artikkelen i Nordensnyheter.no. Vi siterer bare Christian Hermansen, nordisk sjef på dette produktområdet i Siemens,i artikkelen. Bruk av Rolands bide brukes som avtalt.

    Med vennlig hilsen
    Nils Petter Tanderø
    redaktør
    http://www.nordensnyheter.no

  2. Nils Petter Tanderø

    Vi har forepurt helseminister Bent Høie fra Høyre om HAN VIL kommentere artikkelen om helse og «smart økonomi»i Nordensnyheter.no. Vi beklager at vi siterte Siemens konserndirektør og vi siterer bare Christian Hermansen, nordisk sjefi Siemens, på dette produktområdet. Vi bruker likevel Rolands bide som avtalt, der vi kun beskriver hans funksjon i Siemens. Bildet er hentet fra Siemens hjemmesider. Vi håper på helseministerens kommentar!

    Med vennlig hilsen Nils Petter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*