Mario Mehren er leder for det Kassel-baserte energikonsernet Wintershall Dea. Datterselskapet til BASF produserer naturgass i Russland sammen med Gazprom og er långiver for den kontroversielle naturgassrørledningen Nord Stream 2. Foto: Julia Zimmermann

Det tyske olje og gasselskapet Wintershall Dea skriver av omkring 1 milliard Euro etter konkursen i Nord Stream 2 i Sveits nylig. Ingen ytterligere prosjekter i Russland vil bli fremmet eller implementert, skriver selskapet i en pressemelding. Selskapet melder at betalingstransaksjoner allerede er stoppet
Wintershall Dea melder at kritisk infrastruktur fortsatt vil drives, heter det i en felles uttalelse fra bedriftsutvalg og hovedstyre

Wintershall Dea AGs styre i Hamburg og Kassel, har besluttet å ikke fremme eller implementere ytterligere gass- og oljeproduksjonsprosjekter i Russland og å avskrive finansieringen av Nord Stream 2 på totalt rundt 1 milliard euro.

I en personlig uttalelse understreket Wintershall Deas administrerende direktør, Mario Mehren, at den russiske presidentens angrepskrig mot Ukraina har rystet grunnlaget for selskapets arbeid i Russland til kjernen. Det brutale angrepet forårsaker ufattelige lidelser og markerer et vendepunkt.

Som en konsekvens har Wintershall Dea AGs styre i dag besluttet:

• ikke å forfølge ytterligere gass- og oljeproduksjonsprosjekter i Russland, og å stoppe all planlegging for nye prosjekter,

• å i utgangspunktet stoppe betalinger til Russland med umiddelbar virkning,

• å avskrive sin finansiering av Nord Stream 2.

Forblir aktiv i GASCADE Gastransport

Wintershall Dea forblir aktiv i GASCADE Gastransport GmbH. GASCADE driver et 3200 km gassrørledningsnettverk i Tyskland: kritisk infrastruktur for gasstransport i Tyskland og Europa.. Wintershall Dea er fortsatt involvert i de eksisterende naturgassproduksjonsprosjektene Yuzhno Russkoye og Achimov i Sibir. Prosjektene produserer naturgass for europeisk energiforsyning. Wintershall Dea er i kontakt med den tyske føderale regjeringen og EU-kommisjonen. Wintershall Dea AGs administrasjonsstyre, de sentrale arbeidsutvalgene og den utøvende representanten publiserte i dag en felles uttalelse om Russlands krig mot Ukraina.
Presseinformasjonen kan lastes ned her nedenfor.
Wintershall Dea publiserer også en investormelding om utsettelse av utbyttebeslutningen, som du finner nedenfor.

Om Wintershall Dea

Wintershall Dea er Europas ledende uavhengige naturgass- og oljeselskap med mer enn 120 års erfaring som operatør og prosjektpartner langs hele E&P verdikjeden. Selskapet med tyske røtter og hovedkontor i Kassel og Hamburg leter etter og produserer gass og olje i 13 land over hele verden på en effektiv og ansvarlig måte. Med aktiviteter i Europa, Russland, Latin-Amerika og MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika), har Wintershall Dea en global oppstrømsportefølje og er, med sin deltakelse i naturgasstransport, også aktiv i midtstrømsvirksomheten. Mer i vår årsrapport.

Som et europeisk gass- og oljeselskap støtter vi EUs 2050 karbonnøytralitetsmål. Som vårt bidrag har vi satt oss ambisiøse mål: Vi ønsker å være netto null på tvers av hele oppstrømsvirksomheten vår – både operert og ikke-operert innen 2030. Dette inkluderer Scope 1 (direkte) og Scope 2 (indirekte) klimagassutslipp på en egenkapital aksjegrunnlag. I tillegg vil Wintershall Dea bringe metanutslippsintensiteten under 0,1 prosent innen 2025 og opprettholde null rutinemessig fakling av tilknyttet gass i sine operasjoner. Klimamålene skal nås gjennom porteføljeoptimalisering, utslippsreduksjon gjennom mer energieffektivitet, investeringer i naturbaserte kompensasjonsløsninger og i fremtidige teknologier som hydrogen og CCS. Du finner mer om dette i vår bærekraftsrapport.

Wintershall Dea ble dannet fra sammenslåingen av Wintershall Holding GmbH og DEA Deutsche Erdoel AG, i 2019. I dag sysselsetter selskapet rundt 2500 mennesker over hele verden fra nesten 60 nasjoner.

Wintershall Dea AG’s Management Board, the Central Works Councils, and the Executive Representative Committee today published a Joint Statement on Russia’s war against Ukraine.
The press information can be downloaded here.
We also published an Investor Release about the postponement of the dividend decision today, which you can find here.
Wintershall Dea er inne på Brage-feltet i Nordsjøen( Foto: Wintershall Dea/Morten Berentsen)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*