Resultatet før skatt endte på negative SEK 1,1 milliarder, noe som representerer en år-til-år forbedring på SEK 1,4 milliarder. Kostnadsreduksjoner på tvers av virksomheten er fortsatt i fokus for å sikre SAS kostnadskonkurranseevne, og totale driftskostnader for förste kvartal endte på SEK 10,1 milliarder. SAS observerte fortsatt god passasjeretterspørsel gjennom første kvartal, med det totale antall passasjerer opp 6,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier konsernsjef Anko van der Werff i SAS.

Ökte tretten prosent

År-til-år økte vår RPK med 13,3 prosent, mens kapasiteten økte med 9,3 prosent. Vår flydd kabinfaktor for kvartalet var 71,8 prosent, opp 2,6 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen i passasjeretterspørsel og kapasitet førte til en år-til-år økning på 13 prosent i våre totale driftsinntekter, som landet på 8,9 milliarder svenske kroner for kvartalet. Mange av kostnadseffektivitetene til SAS FORWARD-planen øker over tid, og noen har blitt implementert, men kan ikke gjenkjennes i våre økonomiske resultater før etter at de kommer fra kapittel 11, inkludert kostnadsbesparelser fra omstruktureringen av flåten. Kontantbeholdningen ved utgangen av kvartalet var SEK 5,3 milliarder. Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter i kvartalet utgjorde en utstrøm på SEK 38 millioner.

Flere nye ruter

Som en del av SAS sin strategi for å styrke vårt tilbud til skandinaviske reisende, og tilpasse seg den relative økningen i etterspørselen etter fritidsreiser, har SAS annonsert flere nye ruter i løpet av kvartalet. Vi gjør oss klare for sommersesongen, og i begynnelsen av januar kunne vi med glede kunngjøre at SAS vil fly til over 130 destinasjoner i mer enn 40 land denne sommeren. Vi har lagt til frekvenser til populære destinasjoner over hele Europa, og vi har lagt til ni nye europeiske destinasjoner, inkludert direktefly til blant annet Ibiza og Tivat på kysten av Montenegro. Vi vil også øke flyvningene til Nord-Amerika og Asia i sommerprogrammet ved å legge til frekvenser til populære destinasjoner som New York og Tokyo, sier CEO Anko van der Werff i SAS.

SAS RESULTAT :NOVEMBER 2023 – JANUARY 2024(English)

  • Revenue: MSEK 8,923 (7,896)
  • Income before tax (EBT): MSEK -1,070 (-2,449)
  • Income before tax and items affecting comparability: MSEK -1,032 (-2,451)
  • Net income for the period: -1,453 (-2,709)
  • Earnings per common share: SEK -0.20 (-0.37)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*