Vedtak fattet på ekstraordinær generalforsamling i SAS AB Den ekstraordinære generalforsamlingen i SAS AB («SAS») 10. januar 2024 vedtok iht. styrets forslag å godkjenne at SAS inngår ensidige forpliktelser overfor den danske stat henholdsvis den svenske staten å innføre en såkalt «step up-mekanisme» knyttet til statenes aksjeinvesteringer i SAS i 2020. 1,6 millioner passasjerer reiste med SAS i desember, skriver Nordens Nyheter.

. Innføringen av opptrappingsmekanismen er en betingelse for EU-kommisjonens fornyede godkjenning av statsstøtten gitt av statene, som en del av SAS-rekapitaliseringen i 2020, som f.eks. beskrevet mer detaljert i pressemeldingen publisert av SAS 29. november 2023. I henhold til generalforsamlingens godkjennelse har SAS til hensikt å inngå forpliktelsene 11. januar 2024. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: SAS pressekontor, +46 8 797 29 44 Investor Relations: +46 70 997 7070 SAS, Skandinavias ledende flyselskap, med knutepunkter i København, Oslo og Stockholm, flyr til destinasjoner i Europa, USA og Asia. Inspirert av vår skandinaviske arv og bærekraft, er SAS en drivkraft i bærekraftig luftfart og i overgangen til luftfart med netto nullutslipp. Vi minker kontinuerlig våre karbondioksidutslipp ved å bruke mer bærekraftig flydrivstoff, investere i nye drivstoffeffektive fly og gjennom partnerskap for innovasjon innen nye disruptive teknologier , skriver SASGroup.net på sine nettsider.Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. För ytterligare information besök https://www.sasgroup.net

1,6 millioner passasjerer reiste med SAS i desember

1,6 millioner passasjerer reiste med SAS i desember, en økning på 6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. SAS-kapasiteten økte med nesten 12 prosent og RPK (passasjerkilometer) økte med 14 prosent, sammenlignet med desember 2022. Kabinfaktoren for desember var 73 prosent. «1,6 millioner passasjerer reiste med SAS i desember, tilsvarende en økning på 6 prosent i passasjervolum sammenlignet med fjoråret. I desember ble Skellefteå City Airport den første individuelle flyplassen i Sverige som ble med i SAS Corporate Sustainability Program, og vi håper at partnerskapet vil inspirere andre selskaper til å bli med og være med på å drive omstillingen mot mer bærekraftig luftfart. SAS utvider også tilbudet og øker kapasiteten for sommertrafikkprogrammet. I løpet av sommeren vil SAS fly til over 130 destinasjoner i mer enn 40 land, med flere avganger til populære destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia, samt ni nye destinasjoner i Europa, sier Anko van der Werff, president og CEO. av SAS.

Foto: Konsernsjef Anko van der Werrf i SAS er fotografert av Sasgroup.Net. Det gjelder også foto av fly.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*