Donald Trump vann New Hampshire med tosiffrig marginale men framstod irritert over rivalen Nikki Haleys tilstedeværelse i racet. Donald Trumps seier i New Hampshire er et tilbakeslag for rivalen Nikki Haley. Men valgresultatet gir begge kampanjene grunn til å stille seg selv spørsmål om veien videre, ifølge observatører.

– Det viser at ganske mange republikanere ikke er på Trump-toget, sier statsviter Chris Galdieri til svensk presse.

For Donald Trump serverte New Hampshire et sett med fareskilt sammen med en rungende seier. Med sin overbevisende seier over Nikki Haley i GOP-primærvalget, viste den tidligere presidenten at en dominerende andel av det republikanske partiets kjernevelgere fortsatt er med ham og at hans momentum mot partiets nominasjon vokser. Men resultatene fra New Hampshire signaliserte også at Trump risikerer å miste nok republikanere – så vel som en betydelig andel av uavhengige velgere – til å skape et problem for ham som kandidat til presidentvalget i november.

I den republikanske nominasjonen i Iowa vant Donald Trump (77) knockout med 51 mot 19 prosent for utfordreren Nikki Haley (52). I mer moderate New Hampshire som mange eksperter mener var Haleys beste mulighet, vinner ekspresidenten også klart. Trump ligger an til 54,8 prosent, Haley 43,6 prosent av stemmene. Nikki Haleys sjanser til å bli visepresident under Donald Trump öker. Men Joe Biden har langt fra tapt presidentvalget.Nikki Haley er her fotografert av Steven Senne i Associated Press.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*