Ola M. Vestavik har grunnlagt Reelwell som har fått en avtale med Equinor.(Foto:Reelwell)

Reelwell AS kunngjorde nylig en rammeavtale med Equinor ASA for å levere DualLink™ Powered and Wired, som borerør for deres operasjoner. Dette skjer i forkant av installasjon og drift av systemet på Oseberg-feltet.

Avtalen fører til tett samarbeid i Norge gjennom Joint Industry Projects (JIP) og teknologidemonstrasjoner mellom de to selskapene og andre sentrale partnere. Equinor har også nylig finansiert utviklingen av DualLink-systemet spesielt for det norske markedet. Den nye rammeavtalen har en innledende varighet på fem år, med valgfri forlengelse. Estimert startverdi av dette arbeidsomfanget er rundt 100 millioner kroner.

«Vi er veldig glade for å ha signert rammeavtalen og fortsetter vårt nære forhold til Equinor for den første bruken av DualLink på Oseberg», kommenterte Ian Silvester, administrerende direktør i Reelwell US. «Når operatører og borere fortsetter å søke ytterligere operasjonell effektivitet og økt produksjon fra sine eiendeler, ser vi en økende interesse for å bruke drevet og kablet borerør for både boring og andre brønnkonstruksjonsapplikasjoner. Equinor er ledende blant store operatører når det gjelder å ta i bruk teknologien og vi ser frem til å bevise flere verdisaker og muliggjøre nye søknader med Oseberg-teamet.»

Den patenterte DualLink-teknologien konverterer standard borerør til et kablet nettverk som gir høyhastighets digital telemetri og elektrisk kraft langs borestrengen. Synligheten som tilbys av DualLink-telemetri gir mer effektiv boring, bedre brønnplassering og ytterligere boreautomatiseringsinnsats. Effektivitetsgevinster oppnådd ved bruk av kablet borerør i kombinasjon med automatisering resulterer i reduserte brønnkonstruksjonskostnader og miljøutslipp per brønn.

Elektrisk kraft fra overflate til nedihull eliminerer strømkilder nede i borehullet, reduserer kostnadene og kompleksiteten til nedihullsverktøy og akselererer fjernoperasjoner. Å koble nedihulls til elektrisk kraft fra overflaten muliggjør neste generasjons nedihullsapplikasjoner innen boring, komplettering og P&A-operasjoner.

Jørgen Rasmussen, styreleder i Reelwell kommenterte: «Hele Reelwell-teamet, styret og investorene vil gjerne takke Equinor for deres fortsatte støtte og samarbeid for DualLink-teknologiutviklingen og kommersialiseringen, skriver Reelwell i en pressemelding. Du ser Reelwells logo under. Kilde: Reelwell, Stavanger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*