Styreleder Stein Erik Hagen fortsetter Orkklas internasjonale profil( Foto: Orkla)

New York Pizza har kjøpt den tyske pizzakjeden Stückwerk, som har 32 utsalgssteder.

– Oppkjøpet av Stückwerk er i tråd med Orklas strategiske ambisjon om å vokse i «Out of home»-kanalen som har høyere vekst enn tradisjonell dagligvare, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Orkla inngikk i juni en avtale om å kjøpe cirka 75 % av aksjene i New York Pizza, som er en av Nederlands ledende pizzakjeder.

Med kjøpet av Stückwerk vil New York Pizza ha 268 franchisedrevne utsalgssteder, hvorav 233 i Nederland, 34 i Tyskland og ett i Belgia. Fra før eier Orkla den ledende pizzakjeden Kotipizza, som har til sammen 289 salgssteder i Finland.

– Tyskland er et svært attraktivt marked. New York åpnet sitt første utsalgssted i Køln i 2014 og oppkjøpet av Stückwerk øker signifikant vår tilstedeværelse. Vår ambisjon er å fortsette å vokse både organisk og strukturelt når muligheten byr segsier Kenneth Haavet, som er konserndirektør i Orkla Consumer & Financial Investments og styreleder i New York Pizza.

Stückwerk ble etablert i 2007 i Mettmann, som ligger i Nordrhein-Westfalen. Pizzakjeden har et flertall av sine utsalgsteder i denne delstaten og hadde i 2020 en omsetning på 1,6 mill. euro, som tilsvarer cirka 17 mill. kroner. Målt i forbrukerkroner hadde utsalgsstedene en omsetning på 19 mill. euro, som tilsvarer cirka 202 mill. kroner. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

– Stückwerk er et godt drevet selskap med en velfungerende franchise-modell. Pizzakjeden er kjent for å tilby pizzaer av høy kvalitet. Vi kjenner godt til selskapet fra før, og de har i årrekke kjøpt pizzadeig fra vårt eget selskap Euro Pizza Products, sier adm.direktør Philippe Vorst i New York Pizza.

Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla ASA(Foto: Orkla)

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*