F.v. Joe Eliston, investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer og Håkon Tanem, styreleder i Morrow.(Foto: Mynewsdesk)

Stavanger, 22.mai 2022 – Det norske selskapet Morrow Batteries (“Morrow”) har satt seg som mål om å produsere verdens mest kostnadseffektive og bærekraftige battericeller, og har i dag annonsert at de har lukket en investeringsrunde på rundt 1000 millioner NOK. ABB, Nysnø og Siemens er blant selskapets investorer.

– Batterisegmentet er i dag et marked med en sterk underliggende vekst. Elektrifisering av transportsektorene er helt avgjørende for å nå globale klimamål, og batterier er en avgjørende komponent for å realisere disse målsetningene, sier investeringsdirektør i Nysnø, Joe Eliston.

Etter planen skal Morrows første battericellefabrikk i Arendal være i drift i løpet av 2023. Dette blir det første kommersielle battericelleproduksjonsanlegget i Norge. Fabrikken skal produsere noen av verdens mest bærekraftige batterier, fremstilt av fornybar energi, og vil ha kapasitet til å produsere mer enn 1 GWh battericeller per år. Når alle faser av utbyggingen er gjennomført, vil gigafabrikken til Morrow i Arendal ha en samlet produksjonskapasitet på 43GWh battericeller hvert år.

Selskapet har fullført en kapitalinnhenting på rundt 1000 millioner kroner (EUR 100 millioner). Kapitalen er hentet fra et investeringskonsortium bestående av Siemens, ABB og Nysnø Klimainvesteringer, samt fra de eksisterende investorene Agder Energi Invest, det danske pensjonsfondet PKA og Noah AS.

– Å bringe inn langsiktig, solid og kompetent kapital fra noen av de ledende industriselskapene i Europa med global rekkevidde vil være av stor verdi på vår vei for å produsere de mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriene. Sammen med kapital fra statens klimainvesteringsselskap, Nysnø, bringer dette oss inn i toppsjiktet av batteriprodusenter i Europa, sier Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow

– Morrow har som ambisjon om å bli verdens grønneste batteriprodusent med negativt karbonavtrykk, noe som et klimainvesteringsselskap som Nysnø selvsagt finner interessant. Med anerkjente internasjonale industrielle investorer som ABB og Siemens på laget mener vi at selskapet er godt rigget for å lykkes, sier Joe Eliston.

Batterifabrikk i Arendal

Morrow planlegger å bygge tre giga-fabrikkmoduler i Arendal og skalere opp produksjonen til en årlig kapasitet på 43 GWh ved full drift i 2028. Det er ventet at Morrow vil skape over 2.500 arbeidsplasser i selskapet og leverandørkjeden. Støtten fra industrielle eiere vil styrke selskapets relasjon til viktige leverandører og fremtidige kunder.

– Denne kapitalinnhentingen finansierer først og fremst utstyr til den første fabrikken. Dette blir det første produksjonsanlegget for battericeller i Norge med kapasitet til å levere til det kommersielle markedet. Med vårt utviklingsprogram for mer bærekraftige batterier, og den kraftige økningen i global etterspørsel etter batterier, er vi perfekt posisjonert for å levere lønnsomme og bærekraftige jobber som vi trenger for å gjøre norsk, europeisk og global økonomi grønn, avslutter Terje Andersen

Kontaktpersoner:

Jon Anders Skau, Tel: +47 47635078, jon.anders.skau@morrowbatteries.com

Joe Eliston, investeringsdirektør, Nysnø, tlf: 94821989, joe@nysnoinvest.no,

Om Morrow

Morrows ambisjon er å utvikle og produsere verdens mest kostnadseffektive og bærekraftige battericeller. Med base i Sør-Norge er Morrow for tiden i ferd med å etablere en gigafabrikk som kan produsere 43 GWh battericeller hvert år. Fabrikken skal bruke 100 prosent fornybar vannkraft for å produsere batterier med lavest mulig CO2-utslipp.

For å akselerere utviklingen og sikre kvaliteten på produktene for viktige markedssegmenter, bygger Morrow et industrialiseringssenter som støtter opp under selskapets visjon om å lage kostnadseffektive og bærekraftige batterier. Med disse fasilitetene etablerer Morrow og selskapets partnere «Batterikysten» i Sør-Norge og et omfattende økosystem bygget rundt verdikjeden for batterier.

Morrow Batteries ble grunnlagt i 2020 av sterke og engasjerte eiere. De ledende investorene er Agder Energi Venture, et heleid datterselskap av Agder Energi, NOAH, et heleid datterselskap av Gjelsten Holding, det danske pensjonsfondet PKA, de globale teknologiselskapene Siemens og ABB, og Nysnø Klimainvesteringer, et heleid statlig investeringsselskap.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*